Mom's Orange Cake עוגת התפוזים של אמא
My mom's Orange Cake
I've baked this cake on AUG. 2005. I hope to bake this one this week again..
My mom ,used to bake this Orange cake years ago,when we were kids..
This cake is easy to make,low in fat, light,soft and very good.You need :
4 eggs
3/4 + 3/4 cups sugar (1 1/2 at all)
1/2 cup oil
3/4 cup orange juice (=2 large oranges)
2 cups flour
1 3/4 tsp baking powder
the peel of 1 orange
The baking pan you need: A teflon tube pan=baba pan(oil it and powder it with flour)
How :
Preheat oven to 180C (350F)1. Separate the eggs.
2. whip the egg yolks with 3/4 cup of the sugar, add 1/2 cup of oil & the orange peel.
3. Add in the orange juice alternately with the flour (mixed before with the baking p.)
4. whip the egg whites in a mixer bowl, add the rest of the sugar,and mix for few min.
5. Fold this carefully into the cake mixture.
6. Pour the mixture into the prepared pan,and bake for 50 minutes ,or until a wooden pick inserted in center comes out clean.
7. Cool completely on wire rack,dust with powdered sugar.
Bon-Appetit
עוגת תפוזים של אמא-המתכון
באחד מימי פסח, ישבתי עם אמא,וביקשתי כמה מתכונים, למשל את הקניידלך שלה,איזו עצה עם בצק שמרים מסויים וגם , אם כבר את עוגת התפוזים שלה
עוגת התפוזים שהיתה מכינה הרבה בילדותנו
עוגה צהבהבה, לחה וטעימה מאוד.אני בטוחה שרב הגירסאות הקיימות דיי דומות, אבל הנה הגירסא של אמא
אקדים ואומר, שלמען מתן המתכון, אמא הוציאה את מקורו, פנקס קטן ולבן, שצורף לדבריה פעם לעיתון ידיעות, ובו היה תפריט לכל יום + מתכון מומלץ
המתכון פורסם שם תחת 29 נובמבר, כ"ח חשון 1959
שנים מאוחר יותר ראיתי משהו דומה במגזין גרמני, משהו כמו 'ואס אסאן וויר הוייטה
אני כותבת את המתכון הותיק כלשונו, בסוף הערות שלי
עוגת התפוזים
הפרידי 4 ביצים
הקציפי 4 חלמונים + 3/4 ספל סוכר
הוסיפי 1/2 כוס שמן ואח"כ לסרוגין 3/4 ספל מיץ תפוזים
ו- 2 ספלים קמח תופח מעצמו
הקציפי בקערה נפרדת את 4 החלבונים עם 3/4 ספל סוכר (מלבד הסוכר הנ"ל), והכניסי לתוך העוגה
הכניסי לתבנית ואפי על אש בינונית
זהו, סוף ציטוט
אמא טוענת שאפו את זה בסיר פלא, ולאפות 3/4 שעה בתנור, ולהוסיף כ-2/3 אפיון
הערות שלי
השתמשתי בכוסות מדידה ולא ספלים.. אבל בטוח שיצליח עם ספלים גם
השתמשתי בביצים מס' 2 , כי פשוט נגמרו לי מס' 1, וכדאי לשים אותן (אחרת אולי יגלוש מהתבנית
שמתי קליפה מגוררת מתפוז
שמתי את כמות המיץ המצויינת= 2 תפוזים גדולים
שמתי כפית+ 3/4 אבקת אפיה, לקמח הרגיל
הקצפתי לא מעט את החלבונים עם הסוכר
אפיתי בתבנית טבעת מטפלון
אפיתי 50 דקות בדיוק ב180
לאחר הצינון (ושיחרור עדין של הדפנות עם מרית)העוגה שוחררה בקלות מהתבנית
העוגה תפחה מאוד וגבהה , מעבר לגבולות התבנית
היא נראת ככלה, בזוקה אבקת סוכר דק
אקדים ואומר, שלמען מתן המתכון, אמא הוציאה את מקורו, פנקס קטן ולבן, שצורף לדבריה פעם לעיתון ידיעות, ובו היה תפריט לכל יום + מתכון מומלץ
המתכון פורסם שם תחת 29 נובמבר, כ"ח חשון 1959
שנים מאוחר יותר ראיתי משהו דומה במגזין גרמני, משהו כמו 'ואס אסאן וויר הוייטה
אני כותבת את המתכון הותיק כלשונו, בסוף הערות שלי
עוגת התפוזים
הפרידי 4 ביצים
הקציפי 4 חלמונים + 3/4 ספל סוכר
הוסיפי 1/2 כוס שמן ואח"כ לסרוגין 3/4 ספל מיץ תפוזים
ו- 2 ספלים קמח תופח מעצמו
הקציפי בקערה נפרדת את 4 החלבונים עם 3/4 ספל סוכר (מלבד הסוכר הנ"ל), והכניסי לתוך העוגה
הכניסי לתבנית ואפי על אש בינונית
זהו, סוף ציטוט
אמא טוענת שאפו את זה בסיר פלא, ולאפות 3/4 שעה בתנור, ולהוסיף כ-2/3 אפיון
הערות שלי
השתמשתי בכוסות מדידה ולא ספלים.. אבל בטוח שיצליח עם ספלים גם
השתמשתי בביצים מס' 2 , כי פשוט נגמרו לי מס' 1, וכדאי לשים אותן (אחרת אולי יגלוש מהתבנית
שמתי קליפה מגוררת מתפוז
שמתי את כמות המיץ המצויינת= 2 תפוזים גדולים
שמתי כפית+ 3/4 אבקת אפיה, לקמח הרגיל
הקצפתי לא מעט את החלבונים עם הסוכר
אפיתי בתבנית טבעת מטפלון
אפיתי 50 דקות בדיוק ב180
לאחר הצינון (ושיחרור עדין של הדפנות עם מרית)העוגה שוחררה בקלות מהתבנית
העוגה תפחה מאוד וגבהה , מעבר לגבולות התבנית
היא נראת ככלה, בזוקה אבקת סוכר דק
4 comments:
Chanit, congratulations!
this cake is so similar to the one I made last weekend, for a trifle. ;) will try this as well.
Hi fethiye !
What a good surprise !
Thanks for your kind help,
I love your site -
http://dyn.ansync.com/fethiye/
I will try more of your recipes(the new one looks good ! ;)
Hope to have more time to post more good recipes..!(breads sweets and more..)
Thanks,
Chanit :-)
I love orange cake made with freshly squeezed orange juice. Yours look mouth watering, Chanit.
I made Mamouls finally, this long weekend, after reading your mamoul entry. They came out perfect.
Thanks Chanit for sharing this beautiful recipe!
Hi indira
Thank you for your comment ,dear! ;)
I'm very glad to read ,that you liked the Mamouls !
I'm visiting your site just now :-)
Post a Comment