February 26, 2007

Hamantaschen אזני המן


Yes, the same question each year, few days before Purim :"which Hamantaschen recipe is the best ?"... ; So, ask me .. I'm always tring to find the 'best of recipe' .. the answer isn't simple , there are some good recipes around, made of yeast dough or some other crispy dough, with or without eggs.. I could not find mom's recipe or my grandmom's recipe, So I've found it on the net.Kan-Naim Hebrew site (+walla site,I don't know which one came first)offers a dough made with heavy cream , without any egg made by Odded Peleg - Kapulsky baker and chef .Make the dough a night before , I think it's a good choice ; Fill the dough with jam/nuts/chocolate filling/poppy seed... ;You'll get 40-45 Hamantaschen from this recipe :

Hamantaschen/Odded Peleg- Kapulsky restaurants-cafe אזני המן של רשת קפולסקי
230 gr soft butter
350 gr AP flour
100 gr sugar
90 gr heavy cream
5 gr baking powder (I use 1.25 ts )
vanilla (I didn't add)
1.Beat butter and sugar in your mixer until you get a cream like mixture.
2.Gradually on low speed add the cream, mix well.
3.Mix the flour and the baking powder in a bowl and add it to the butter mixture, beat shortly until you get a smooth dough.
4.Cover the dough and let it rest in your fridge for a night. (I think few hours is good too)
5.Take the dough out from your fridge, preheat the oven to 170C
;[let the dough rest outside for 30-40 minutes to become softer so you can more easly roll it )Now :roll the dough thin (3mm) on a floured surface and cut out rounds 7-8 cm
6. Fill each Hamantasch with any filling you like (less than 1 ts)
,close each one and bake for 17-22 minutes (I've baked them for 22 minutes); after cooling dust with caster sugar. *good for 10 days without freezing*

I used this Chocolate filling for 25 hamantaschen: (the other were filled with jamqsour cream and nuts):
Mix 1/4 cup sugar+5 TB cocoa +1-2 TB sour cream 15% fat (1/4 cup ground nuts can be added)if your sour cream has more fat you'll need 3 TB.



התקבל היום ניוזלטר מיוחד מעל השולחן:פסטיבל על השולחן יוצא לדרך, למי שמעוניין:רשימת מתכונים
אני לא זוכרת אם כבר הזכרתי את הבלוג של מטר שמונים,אבל אם כן או לא, ובגלל הסימפטיה והעניין הנה הוא , ומעכשיו גם ברשימת האהובים שלי, -פה ,בצד שמאל-אשוב בקרוב, אנא חיזרו לבקר, אשמח מאוד
מתכון משנת 2004 של עודד פלג, שף קונדיטור ברשת קפולסקי
לדעתי, מתכון מוצלח:הבצק הוכן לילה לפני במיקסר, שהה לילה במקרר,אך לדעתי מספר שעות גם יספיקו.הבצק מתקשה מאוד בקרור, כך שהייתי מליצה להוציאו כשלושים דקות או יותר מהקרור לפני הרידוד .חילקתי את הבצק לשני חלקים, כך היה לי קל יותר לרדד. לרדד דק אבל לא שקוף.חתכתי עיגולים בקוטר כ- 7 ס"מ עם כוס זכוכית רגילה בתכולה של 250 מיליליטר.מתקבלים כ- 45 אוזני המן שממלאים- 2 תבניות תנור מהגדולות ביותר. בבצק אגב שמתי כפית ורבע אבקת אפיה.אפיתי קצת יותר זמן מהמצויין- כ 22 דקות במאה ושבעים מעלות, איבקתי באבקת סוכר לאחר צינון קל
לגבי מלית כמחצית מלאתי במלית שוקולדית הזו שהיא טובה:עירבבתי רבע כוס סוכר עם 5 כפות קקאו איכותי + כ-2 כפות שמנת חמוצה , הפעם שמתי שמנת חמוצה שמנה יותר מה-15 אחוז הרגילה ולכן, בגלל סמיכותה 'נאלצתי' לשים 3 כפות סה"כ. אפשר להוסיף רבע כוס אגוזים טחונים, הפעם לא הוספתי.חלק אוזני המן מולאו בריבת תאנים ביתית, ומעטים באגוזים טחונים עם שמנת חמוצה סמיכה דבש וסוכר.נו- מתי אתם מכינים ומה בדיוק. אשמח לקרא
Maria Giovanna is from Napoli Italy, her Blog is one year old, and she cooks and bakes yummy dishes,visit her in Passione&Cucina
Mamoul [recipe] מעמול - מתכון מצויין
מומלץ לבקר אצל:הצלמניה הדיגיטלית
בלוג צילומים פלוס. פלוס קישוטי מזון, ציורים, שירים, עבודות בפוטושופ ועוד-התמונה המצורפת מתוך הבלוג שלו דרך אתי אברהמי
A La Dilek's Blog בלוג מקסים
Reading:

... My old Purim Mask ... :-)
דף המידע החדש של איתמר מאתר הספרים עוסק בנושא:דַּף הַיֶּלֶד, כמה מקסים-מלווה בכותרי ספרי ועיתוני ילדים של ילדותנו ועוד לפני זה.. מישהו זוכר את הספר הזה- על יהושע הפרוע? [גם פה]התמונה לקוחה מדף המידע של איתמר-אני חושבת שהיה לנו בבית את הספר הגרמני,נבדוק

טארט פקאן קוקוס
:לתחתית
חצי כוס סוכר דמררה זהוב
כוס שיבולת שועל מלאה-לא להכנה מהירה
כוס קמח רגיל
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
מאה ועשרה גרם חמאה,מומסת ,פושרת
:למלית
שליש כוס דבש
שלושה רבעים כוס סוכר דמררה זהוב
מאה וחמישה עשר גרם חמאה
רבע כוס שמנת מתוקה
כוס שיבולת שועל מלאה- לא להכנה מהירה
חצי כוס קוקוס
כוס ורבע פקאנים קצוצים קלויים, שמתי אגוזי מלך קצוצים-לא קלויים
חצי כוס זרעוני חמניה קלויים קלות – אני לא קליתי
לא שמתי זיגוג שוקולד
:הכנת תחתית
לחמם תנור לחום 160 מעלות, להכין תבנית עגולה או ריבועית 22 ס"מ – אני אפיתי בריבועית 22 ס"מ
לערבב סוכר חום, קווקר,קמח ,אבקת אפיה ומלח, להוסיף חמאה מומסת ולערבב היטב.לשטח בתחתית וקצת בדפנות של התבנית. לאפות כ-15 דקות או עד שזהוב, להוציא ולצנן
:הכנת המלית
בסיר לערבב -דבש,סוכר זהוב וחמאה ,לבחוש ולבשל עד שהחמאה נמסה והתערובת חלקה
.להסיר מהאש ולהוסיף שמנת מתוקה
בקערה לערבב קווקר,קוקוס,פקנים או אגוזים אחרים וזרעוני חמניה, להוסיף לתערובת החמאה ולערבב היטב.לצקת את המלית על התחתית האפויה הצוננת ולאפות בחום 175 מעלות, במרכז תנור עד שמזהיב, כ- 25 דקות, להמנע מאפיית יתר, העוגה מתקשה עם הצינון. לצנן 10 דקות בתבנית ואח"כ להוציא ולצנן לגמרי, לחתוך לגודל הרצוי
מתכון לאוזניים מאת עודד פלג, רשת "קפולסקי" ניתן גם לרכוש בכל סניפי הרשת
:חומרים
מאתיים שלושים גרם חמאה בטמפרטורת החדר
שלוש מאות וחמישים גרם קמח
מאה גרם סוכר
תשעים גרם שמנת מתוקה
חמישה גרם אבקת אפיה
סוכר וניל/חמיצות לפי הטעם
:אופן ההכנה
מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה
מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את השמנת המתוקה עד שהיא נבלעת בתוך החמאה
מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים ממש מעט רק עד שהבצק נפרד מהדפנות של המיקסר
מוציאים את הבצק לשולחן ועוטפים בניילון נצמד. מקררים לילה במקרר
מרדדים את הבצק לעובי של 3 מילימטר על שולחן מקומח בעזרת מערוך וקורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של כ 7-8 ס"מ
מזליפים את המילוי או מניחים מעט בעזרת כפית, סוגרים את אוזן ההמן ואופים ב- 170 מעלות כ – 17 דקות לערך
לאחר קירור מלא, מומלץ לפזר אבקת סוכר ולאחסן בכלי סגור לא יותר מ- 10 ימים
Don't over bake them, more like a candy...Neukollner Nudelsuppe - Rosa's Blog ; Lex Culinaria's BlogReading: Brot und Rosen Blog
גולשת מפורום מתכונים ווינט,הביאה מתכון לאוזני המן פריכים מהספר עוגות לכל חגPecan Coconut Tart [part of the Mexican-Themed Celebration] טארט פאקו קוקוס-מתכון למטה

6 comments:

Anonymous said...

Great recipes as always Chanit. I like the way you post your recipes because there is something new and lots of variety in the things you bake every time. Hugs

Viji said...

So nice Chanit. Will try soon and let you know. Viji

Chanita Harel חני הראל said...

Hi roberto !
It's always good to see you,
Are there any tacos for me ? please ...
thanks for visiting ,I'm sending you warm Hugs from here too ;)

Glenna said...

Beautiful! I'm going to have to make these.

Anonymous said...

I taught I already left a comment on this one.I do it again cause I simply love those cookies (I made them once and It's not enough lol!)

Have a nice Pourim!

Chanita Harel חני הראל said...

Viji - thank you ;)

glenna - I hope you liked them ;)

Anna - thanks again ! ;)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com