April 4, 2007

Passover 2007 Passover Rolls לחמניות לפסח

Passover Rolls
For 12-16 rolls:1/2 cup oil,1 cup water, 1/2 ts salt,1 cup Matzo flour,1 ts sugar,4 eggs.
preheat the oven to 350F (180C).

Heat 1 cup water+1/2 ts salt +1/2 cup oil. now add 1 cup matzo flour, mix well and cook only until sticky.
Let this mixture cool for few minutes. Add sugar and 4 eggs, mix well after each egg.
make 12 or 16 small and round rolls on a large baking shit.
Bake 20 minutes at 180c, than 20 minutes more at 160C.
לחמניות לפסח
מתקבלות 12 לחמניות גדולות או 16 קטנות יותר
חצי כוס שמן
כוס מים
חצי כפית מלח
כוס קמח מצה
כפית סוכר
ארבע ביצים

תבנית שקעים או תבנית רגילה
אופן ההכנה
המתכון מתאים ל-12 לחמניות, לכן יהיה לכם נוח להשתמש בתבנית שיש בה
שקעים. לפני הכנת הבצק ללחמניות, חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס
שמנו את התבנית (מרחו את התבנית במעט שמן או מרגרינה), וחממו אותה
בתנור במשך 5 דקות
שפכו כוס מים לסיר גדול, הוסיפו חצי כפית מלח וחצי כוס שמן וחממו. אחר
כך הוסיפו לסיר כוס קמח מצה ובחשו (ערבבו) היטב בכף עץ, עד שהתערובת
תהיה דביקה. כבו את הגז והעמידו את התערובת עד שתתקרר
הוסיפו לתערובת כף סוכר, ואחר כך הוסיפו את הביצים זו אחר זו תוך בחישה
אם אתם משתמשים בתבנית שקעים, שפכו את התערובת לתוך השקעים
שבתבנית. אם אתם משתמשים בתבנית רגילה, הרטיבו את הידיים במים וצרו
שנים עשר כדורים, הניחו את הכדורים בתבנית
את הלחמניות אופים במשך 20 דקות, עד שהן תופחות מעט. מנמיכים את החום
ל-160 מעלות צלזיוס ואופים עוד 20 דקות

Origami PPS file מצגת אוריגמי להנאתכם

Zoo babies- "A collection of baby animal photos from zoos all over the world"- start here התמונה מהקישור הזה

It's a white bean spread,like Hummus... ממרח שעועית לבנה ושום -פשוט וקל להכנה
when not very hot - add garlic, salt and pepper,oil (not olive oil) and some of the cooking water ,grind everything in your blender

soak white dry beans in water- for a day or 2, then cook them with 1/2 ts salt until very soft

above :white bean spread ממרח שעועית לבנה ושום
הפתעה טעימה התגלתה לי היום עם ממרח השעועית,ואני מתכוונת להכין אותו כל השנה, למרות שטעים מאוד על מצה.השרתי השבוע חצי שקית שעועית לבנה יבשה, בערך מאתיים גרם, יותר או פחות, אני משרה לאחרונה חומוס או שעועית בקופסאת פלסטיק לפחות ללילה.הפעם מעצלות השעועית הושרתה ליום שלם, ולאחר מכן הוכנסה למקרר, וגם שם שהתה לפחות יום או קצת יותר..לאחר מכן בושלה בסיר ה-שתיים וחצי ליטר שלי-הסולתם הנהדר עם הרבה מים מומלחים קלות עד שהיתה רכה מאוד.זהו , הנחתי את הסיר לצנון קל ולהכנת ממרח השעועית:הכנסתי את השעועית המסוננת לבלנדר, הוספתי מעט ממי הבישול, מלח רגיל, פלפל שחור גרוס, הרבה שום מגורד- על פומפיה קטנה ומעט שמן קנולה, מעט עירבולים, הוספת נוזלים או תיבול לטעם ויש ממרח חלק מחומוס , טעים מאוד וכמובן בריא ומזין, מומלץ
Passover 2007
 Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

2 comments:

Rosa's Yummy Yums said...

Happy Passover, Chanit!

I'll have to try baking with Matzah flour, because I find this way interesting and different... A nice collection of recipes, thanks!

Chanita Harel חני הראל said...

rosa
I'm glad you're back !
Thank you ! It's interesting and nice to play with other flours..I'm going to try a cake with potato flour,without any other flour(the italian sand cake)..let's see -shell I have a potato cake or a torta sabbiosa .. ;)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com