4 Recipes for this weekend, 3 are new recipes , one- the honey cookies, is an old favorite .We love them all.
let's began with - The Flourless Cookies - the easiest Cookies Ever, can you believe ? only 5 ingredients in these Peanut butter biscuits , it's a five stars ***** recipe (your kids can make them too) :
1. Peanut butter biscuits/Taste.com עוגיות חמאת בוטנים
Ingredients [I've got 38 cookies]375g jar crunchy peanut butter
1 cup caster sugar (I use 200 gr)1 egg, lightly beaten
1 cup macadamia nuts, chopped [I use less walnuts]
1/2 cup milk choc bits [I use white chocolate chips]
let's began with - The Flourless Cookies - the easiest Cookies Ever, can you believe ? only 5 ingredients in these Peanut butter biscuits , it's a five stars ***** recipe (your kids can make them too) :
1. Peanut butter biscuits/Taste.com עוגיות חמאת בוטנים
Ingredients [I've got 38 cookies]375g jar crunchy peanut butter
1 cup caster sugar (I use 200 gr)1 egg, lightly beaten
1 cup macadamia nuts, chopped [I use less walnuts]
1/2 cup milk choc bits [I use white chocolate chips]
H O W
Preheat oven to 180°C.
Line 2 baking trays with baking paper.
Place peanut butter, sugar and egg into a mixing bowl.
Stir with a wooden spoon until mixture thickens and is no longer sticky.
Stir in nuts and choc bits.
Roll mixture, 1 tablespoonful at a time, into balls.
Place on baking trays, allowing room for spreading. Flatten slightly with fingertips.
Bake for 12 minutes or until light golden.
Cool on trays for 5 minutes.
Transfer to a wire rack to cool completely
Full recipe - Here
Source: Super Food Ideas - September 2003 , Page 76 -Recipe by Janelle Bloom
מערבבים 375 גרם חמאת בוטנים עם שברי בוטנים בפנים,יחד עם כוס אחת אבקת סוכר וביצה אחת.לאחר קבלת תערובת אחידה ,להוסיף ככוס אגוזים קצוצים ומחצית הכוס שוקולד צ'יפס בהיר. לגלגל כדורים בגודל של ככף, להניח בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, לשטח מעט כל עוגיה. ולאפות 12 עד 15 דקות בתנור מחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות.לצנן בתבנית 5 דקות לפני הוצאתן. לשמור בכלי אטום. העוגיות האלו האוסטרליות -ללא הקמח מצויינות. אני משערת שיהפכו ללהיט הבא בכל בית בישראל
2. Light rye flatbread
2. Light rye flatbread
Above are the new " Light rye flatbread " , the recipe is by Dan Lepard from his Book: -The Handmade Loaf , it's the fourth recipe I'm baking from this Cookbook ! and I love them all ; you can find the full recipe Here.(the last recipe). It was easy to make and bake these Flat Breads (I've got 10). A crisp outside and brown and soft inside. they are realy WONDERFUL ! :-) לחם שטוח מקמח ללחם וקמח שיפון-מתכון מעולה,אני מהמרת שהמתכון הולך להיות להיט בארץ
3. Honey Cookies, baking these cookies again , for the coming New year (in 2 weeks)
For 30 cookies you need:
100 gr soft butter
100 gr soft butter
1/3 cup dark brown sugar
1 egg
1/4 cup honey
1 3/4 cups all purpose flour
1/2 ts baking soda
1/2 ts cinnamon
1/2 ts clove
1 Tb milk
Mix :butter+sugar+honey+egg+milk.In another bowl mix:flour+ baking soda+ cinnamon+ clove.Add flour mixture to the butter mixture,mix toghter with a wood spoon.
chill the dough for few hours.Leave the dough for about 20 min. to become softer before rolling the balls .
Roll balls (1 ts),(makes 30 balls), bake them for 10-11 min. in 180C (350F)after few min. roll them in powder sugar.
Mix :butter+sugar+honey+egg+milk.In another bowl mix:flour+ baking soda+ cinnamon+ clove.Add flour mixture to the butter mixture,mix toghter with a wood spoon.
chill the dough for few hours.Leave the dough for about 20 min. to become softer before rolling the balls .
Roll balls (1 ts),(makes 30 balls), bake them for 10-11 min. in 180C (350F)after few min. roll them in powder sugar.
דובשניותהכמות כ- 30 דובשניות
החומרים
מאה גרם חמאה
שליש כוס סוכר חום
ביצה אחת
רבע כוס דבש
כוס ושלושת רבעים קמח
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית קינמון
חצי כפית ציפורן
כף חלב
החומרים
מאה גרם חמאה
שליש כוס סוכר חום
ביצה אחת
רבע כוס דבש
כוס ושלושת רבעים קמח
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית קינמון
חצי כפית ציפורן
כף חלב
ההכנה
לערבב חמאה+סוכר+דבש+ביצה+חלב
בנפרד לערבב:קמח+א.סודה לשתיה+תבלינים
להוסיף תערובת קמחים לקערת נוזלים, לערבב בכף עץ
לצנן מס’ שעות במקרר
להוציא מהמקרר, ולאחר כ – 10 דקות (שהבצק יתרכך מעט), ליצור כדורים-הכמות: כפית גדושה של בצק
לאפות בחום 180 כ- 10-11 דקות
לבזוק אבקת סוכר כשחמים
לערבב חמאה+סוכר+דבש+ביצה+חלב
בנפרד לערבב:קמח+א.סודה לשתיה+תבלינים
להוסיף תערובת קמחים לקערת נוזלים, לערבב בכף עץ
לצנן מס’ שעות במקרר
להוציא מהמקרר, ולאחר כ – 10 דקות (שהבצק יתרכך מעט), ליצור כדורים-הכמות: כפית גדושה של בצק
לאפות בחום 180 כ- 10-11 דקות
לבזוק אבקת סוכר כשחמים
המתכון מוכן בימים אלו על ידי קוראים רבים, המוני תמונות של הדובשניות הבייתיות האלו מופצות על ידי אופים ברחבי ברשת,תודה לאפי שמפיצה הלאה את המתכון.תודה שנתת קרדיט
4. [Frosted] Apple Squares
Frosted Apple Squares
/The Baker's Catalogue - King Arthur Flour מרובעיות תפוחי עץDough1/2 cup (4 ounces) lukewarm milk
2 large eggs
2 teaspoons instant yeast
4 cups (17 ounces) King Arthur Unbleached All-Purpose Flour
1 teaspoon salt (less salt is needed, add 1 TB sugar)
1 cup (2 sticks, 8 ounces) unsalted butter [I use only 200gr]
Filling
3/4 cup (5 1/4 ounces) granulated sugar
1/4 cup (1 ounce) cornstarch
1/4 teaspoon salt
2 teaspoons cinnamon
8 cups (about 3 pounds before peeling) apples, peeled, cored, and very thinly sliced
Full recipe is the King Arthur flour site.
These Apple Squares ( which I didn't frost ) were very easy to make,and they are realy very good. As written in the King Arthur's site ".. This treat tastes remarkably like an apple Danish; but unlike a Danish, it’s easy to make. .."
4 comments:
The Peanut Butter cookies are so yummy and perfect Chanit. Honey cookies are tempting. Apple squares recipe is interesting. Lovely recipes Chanit. You have so much interest to bake all these yummy cookies and flat bread. Have a great weekend. Thanks for the email and I replied too. Viji
Hi Chanit,
thanks for the link to my blog and for the post :-) your blog is one of my favourites.
Thank you viji for your warm comment and for visiting !
Thanks for your mail,I'll send you another one ASAP :-)
Thank you racheli,
תודה רבה לך רחלי, קוראת אותך בהנאה רבה זה שנים אחדות
:-)
אייל מתוק להפליא *
Post a Comment