Soft as a cloud, not too sweet , creamy inside.. a perfect match to my afternoon cup of coffee .
Last time I've made a big mistake with this cake recipe : I use the Israeli cottage cheese for the filling .All the filling drip out.. it was terrible .. finally No-one knew there was a cake , that day :-). The Israeli Cottage cheese is very watery and grainy,and isn't perfect for any cheese cake ,unless you want to bake a salty pie or as a spread on Bread with vegetables. So today I use another cheese instead ,it's a white -low fat and dry cheese .So now, me and my family can enjoy this yummy cake . I hope you'll love this Cheese Braid as we do ! :-)
Cheese Coffee Braid צמת שמרים -גבינה
For 1 cake
For the dough:
1/2 cup sugar = 100 gr
1/2 ts salt
4 ts activ dry yeast = 12 gr
about 3 1/2 cups AP flour = 490 gr
6 TB butter (=90 gr)
2/3 cup water
1 egg
For the filling:
8 oz creamed cottage cheese mixed with one 8 oz package cream cheese, softened+ 1/2 cup sugar +1 egg yolk+vanilla (1-2 ts). add 1/2 cup raisins.(lemon peel can be added) ,prepare the filling and refrigerate until use.
Make the dough:
In your mixer or by hand combine sugar,salt,yeast and 1 cup flour.
In a small saucepan heat the butter and water until warm (120F); Beat liquid into dry ingredients for 2 minutes. Beat in the egg and 3/4 cup flour , beat 2 minutes.stir in 1 1/4 cups flour.
Knead the dough about 8-10 minutes,add about 1/2 cup flour while kneading.shape into a ball, cover and let rise until doubled , about 1 hour.
Pounch dough down, turn into floured surface, cover for 15 minutes.
Roll dough into 15" by 12" rectangle [by mistake I rolled the dough longer], spread filling in 4 inch strip lengthwise down center.
Cut dough on both sides of filling ,into 1 inch strips.place strips at an angle across filling,alternating sides, for braided effect.place braid on a large baking sheet, cover, let rise until double (1 hour).
preheat the oven to 350F , bruch the cake with the egg white.Bake 20-25 minutes or until brown.
This recipe is based on an piece of an old magazine paper , sorry I have no more details . מתכון מעולה-מומלץ בחום
אני מביאה גם הפעם ניחוחות אחרים. שבתקוה שתמיד ייחדשו אצלי ואצלכם משהו במטבח, בבית ,אצל המשפחה והחברים. האם
תמהתם מדוע המתכון לעיתים ארוך כל כך ?..אגלה לכם - לי אישית חשוב מאוד להעביר תמיד יצירות כתובות ומצולמות באופן הכי מקצועי -מפורט,ומפורט זה לעיתים ארוך. וזאת ,מסיבה עיקרית אחת, שיצא לכם מוצלח וכל כך טעים כמו אצלי- במטבח הפרטי. בואו ניגש לעבודה- רצינו צמת שמרים לשבת? קחו בחשבון מספר שעות מוקדמות של הכנה מראש, השלימו קניית חומרים ונתחיל באפיה
צמת שמרים במלית גבינה מתוקה
צמת שמרים במלית גבינה מתוקה
הכמות: לעוגה אחת גדולה מאוד
לבצק
חצי כוס סוכר = 100 גרם
חצי כפית מלח
ארבע כפיות מדידה שמרים יבשים (=12 גרם שמרים יבשים) או פי 3 שמרים טריים
כ- שלוש וחצי כוסות קמח רגיל = 490 גרם
מאה גרם חמאה
שני שליש כוס מים
ביצה גדולה
למלית
לבצק
חצי כוס סוכר = 100 גרם
חצי כפית מלח
ארבע כפיות מדידה שמרים יבשים (=12 גרם שמרים יבשים) או פי 3 שמרים טריים
כ- שלוש וחצי כוסות קמח רגיל = 490 גרם
מאה גרם חמאה
שני שליש כוס מים
ביצה גדולה
למלית
לערבב את כל המרכיבים ולשמור במקרר -גם מספר שעות מראש
חבילה גבינה טוב טעם = 250 גרם
חבילה גבינת שמנת אמריקאית -אריזת קרטון
חצי כוס סוכר או אבקת סוכר
חלמון
כפית או 2 כפיות תמצית וניל איכותית או סוכר וניל
חצי כוס צימוקים חלוטים ויבשים,קליפת לימון מגוררת-לא חובה
---------
חלבון למריחה על המאפה
ההכנה
את הבצק אפשר להכין ידנית או במיקסר : לתוך קערת המיקסר לשים: כוס קמח, הסוכר, מלח והשמרים, לערבב מעט
בסיר קטן לחמם את המים עם החמאה , לא להרתיח , שיהיה פושר .לצקת לתוך המיקסר, ולהפעיל ל- 2 דקות
להוסיף ביצה ו3/4 כוס קמח, להפעיל לעוד- 2 דקות ,להוסיף עוד כוס ורבע קמח ולהמשיך ללוש
עכשיו : ניתן ללוש את הבצק בשלב זה ידנית למשך 8 עד 10 דקות, אני נותנת למיקסר ללוש אותו.. למשך 10 דקות ,להוסיף בהדרגה עוד כחצי כוס קמח או טיפה פחות ליצירת בצק אחיד, גמיש ולא דביק
להעביר לקערה משומנת, לכסות להתפיח לכפול -כשעה
ללוש מעט את הבצק לאחר התפיחה, לשים על משטח מקומח, ולהניח מכוסה (באותה קערה) ל- 15 דקות
לרדד את הבצק למלבן בגודל 30 על 38 ס"מ
בפס האמצעי (בשליש המרכזי) למרוח את המלית גבינה. בצדדים לחתוך פסים במרחק 2.5 ס"מ זה מזה. לקלוע כל -2 פסים יחד מעל המלית בהצלבה, עד לכיסוי כל המלית
להעביר לתבנית הכי גדולה של התנור, לכסות להתפיח עד שכפול כשעה
למרוח לפני האפיה בחלבון טרוף קלות
לאפות בחום בינוני - 180 כ- 20 עד 25 דקות
ניתן לבזוק אבקת סוכר
חבילה גבינה טוב טעם = 250 גרם
חבילה גבינת שמנת אמריקאית -אריזת קרטון
חצי כוס סוכר או אבקת סוכר
חלמון
כפית או 2 כפיות תמצית וניל איכותית או סוכר וניל
חצי כוס צימוקים חלוטים ויבשים,קליפת לימון מגוררת-לא חובה
---------
חלבון למריחה על המאפה
ההכנה
את הבצק אפשר להכין ידנית או במיקסר : לתוך קערת המיקסר לשים: כוס קמח, הסוכר, מלח והשמרים, לערבב מעט
בסיר קטן לחמם את המים עם החמאה , לא להרתיח , שיהיה פושר .לצקת לתוך המיקסר, ולהפעיל ל- 2 דקות
להוסיף ביצה ו3/4 כוס קמח, להפעיל לעוד- 2 דקות ,להוסיף עוד כוס ורבע קמח ולהמשיך ללוש
עכשיו : ניתן ללוש את הבצק בשלב זה ידנית למשך 8 עד 10 דקות, אני נותנת למיקסר ללוש אותו.. למשך 10 דקות ,להוסיף בהדרגה עוד כחצי כוס קמח או טיפה פחות ליצירת בצק אחיד, גמיש ולא דביק
להעביר לקערה משומנת, לכסות להתפיח לכפול -כשעה
ללוש מעט את הבצק לאחר התפיחה, לשים על משטח מקומח, ולהניח מכוסה (באותה קערה) ל- 15 דקות
לרדד את הבצק למלבן בגודל 30 על 38 ס"מ
בפס האמצעי (בשליש המרכזי) למרוח את המלית גבינה. בצדדים לחתוך פסים במרחק 2.5 ס"מ זה מזה. לקלוע כל -2 פסים יחד מעל המלית בהצלבה, עד לכיסוי כל המלית
להעביר לתבנית הכי גדולה של התנור, לכסות להתפיח עד שכפול כשעה
למרוח לפני האפיה בחלבון טרוף קלות
לאפות בחום בינוני - 180 כ- 20 עד 25 דקות
ניתן לבזוק אבקת סוכר
עידכון-19.10.07 - תודות לכל המפרגנים בפורומי האוכל השונים, שהכינו ואהבו כל כך את צמת השמרים הזו
עוגת קצף וקצפת-
העוגה המיתולוגית של חנה שאולוב, זוכה עכשיו לתחייה מחודשת עקב פרסומה מחדש ,בשינויים מינוריים ,במגזין אוכל מקומי. אני מעדיפה את המתכון המקורי כלשונו ללא שינוי גודל תבניות וכד'-למי שמעוניין להכין ,הנה המתכון המלא בעברית- כולל תמונות שלב אחר שלב- מתקבלת עוגה גדולה, חגיגית ומצויינת,ומומלץ להיצמד להוראות ההכנה והכמויות של חנה שאולוב,שמפורטים בקישור The Meringue and Cream Cake has now a comeback in Isreal [the recipe was born 35 +- years ago]- here is the full recipe
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com
9 comments:
Oh my good, this looks so awesome!
Your bread always amazes me. Thanks for sharing this with us! It rocks!
This is amazing, a piece of art. Will try this for sure!
VERY interesting flavors! That is one beautiful coffee cake. Thank you for sharing this recipe.
Hi zorra ,
I have to admit , it was ..
Only one piece was left now ;-)
Thank you !
You are a great baker! That braid looks gorgeous!
Cheers,
Rosa
Anh
Thank you very much !
[Your Blog is a kind of an Art] :-)
mara ,
Thank you very much , my dear ! I'm always glad to see you here.
I'm sure I'll bake this cake again and again .
*I'm waiting to see yours :-)
Yummy feel like grabbing one piece. Viji
Post a Comment