אצלנו, סעודה במסעדת אורקה היא תמיד חגיגה.חגיגה לעין וכמובן חגיגה לחיך.. אתם מוזמנים להתענג עם מעט תמונות, להנאתכם:הגדילו כל תמונה..חלק ממה שסעדנו שם,פה תוכלו להציץ בביקור הקודם שלנו במסעדה
לפתיחה קיבלנו את לחם הבית המוארך והחרוץ-הפרעצל המפורסם +שתי פרוסות לחם.הלחם הוגש הפעם עם צלוחית שמן זית ורוטב סלק מתקתק בתוכו ,בפעם הקודמת קיבלנו חמאה מתובלת ומלח-אהבתי יותר .מים מינרלים מטוסקנה בבקבוק זכוכית מהודר, ושתי כוסות יין :לבן ואדום ליוו את הארוחה בטעם-המלצת המלצר.אל תשאלו אותי על היינות הפעם..היה לי טעים ואינני זוכרת את שמותיהם.מנה ראשונה של רן במסעדה-צילום למטה פה: קרפצ'יו דג עם פפריקה מתוקה, צלפים וזרעי עגבניות ,מנה מהתפריט העיסקי בתוספת שמונה שקלים.ציון של רן:טעים מאוד.הצלפים הצטיינו בגודלם.אני הזמנתי : סלט לבבות חסה ערבית ופיסטוקים קלויים בויניגרט לימון ובלסמי , נחמד.יש תמונה, אך לא ראיתי צורך מיוחד להעלותה.התיבול היה מינימלי לטעמי, המלצר ציין את טעם השום המודגש,שלא חשתי כמעט.מנה קטנה,שנגמרת מהר ..ויחד עם הטורטליני שהזמנתי והלחם לא היתה ארוכה מאוד ממלאה.לא אחזור להזמין את המנה הזו להבא
ORCA Kitchen Bar- a wonderful restaurant in Tel Aviv[last visit]
מנה עיקרית של רן :פילה בקר ברוטב ציר בקר ותפוחי אדמה אפויים,תוספת מתומחרת לעיסקית של 40 שקל-טעים מאוד
מנה עיקרית שלי :טורטליני ממולא עוף מעושן.ציון: טעים
קינוח ראשון במסעדת אורקה: עוגת מוס שוקולד - רן: מצויין
קינוח שלי :עוגת גבינה עם קצף שוקולד לבן סביב,תחתית דקיקה ופריכה,עוגה מעודנת ונימוכה מצופה שמנת-לאכול עם כפית קטנטנה ולחוש לאט כל נגיסה.ציון: מצויין
בתפקידים הראשיים:רמי ברוך, מירב גרובר, גדי יגיל וג'יטה מונטה- משחק מעולה, שעה וחצי של הנאה צרופה
הטיפ השבועי מגיע לעגבניה, תאכלו יותר מעגבניה אחת ביום,הליקופן-הפיגמנט האדום בעגבניה ,טוב לבריאותכם
על פי המאמר במגזין, לייעילותו של הליקופן, יש כעת אישור מדעי.צריכה מוגברת של ליקופן מסייעת במניעת גידולים סרטניים ומפחיתה מחלות לב כליליות.פרטם על החוקרים והמחקר מצויים במגזין.אז כמה עגבניות יש לאכול ביום? אכילה של חמישים גרם רסק עגבניות,שמשיגים מריסוק שתיים עד שלוש עגבניות או שתייה של 150 מ"ל מיץ עגבניות,שזה כשלושת רבעי הכוס,מושגת רמת ליקופן בדם,כ-אחד מקרומול לליטר,שלפי במחקר נמצאה יעילה.גם כאן,פרופורציה ואי הגזמה במינון,יעילה
פינוקי השבת שלי עבורכם,הם מספר אתרים שמומלץ לבקר או לשמור גם לשימוש עתידי
אתחיל עם האתר השימושי שהוזכר פה כבר בעבר :אתרים שימושיים של ד"ר שמואל אבן זהר, האתר מתעדכן בקביעות ומכיל ריכוז אתרים לשימוש ממש יומי
ורדי פרידמן, כותבת בטור בבלוג שלה על לילה לבן (תרתי משמע) בבולנז'רי פריזאית, אכזבה מהלחם בארץ וסוף טוב ,וכן, יש גם מתכון
הבלוג המקסים של ארין כולל שפע מתכונים מצולמים , שלב אחר שלב, שעושים חשק לרוץ למטבח ולהכינם, ממש עכשיו
ירחון מזון פלוס העלה לאויר את המהדורה הדיגיטלית של המהדורה של חודש ינואר- שווה צפייה וכל דף ניתן לדיפדוף והגדלה
תהנו, קר מאוד, אז ליבשו בגד חם נוסף..שתהיה שבת נפלאה
פינוקי השבת שלי עבורכם,הם מספר אתרים שמומלץ לבקר או לשמור גם לשימוש עתידי
אתחיל עם האתר השימושי שהוזכר פה כבר בעבר :אתרים שימושיים של ד"ר שמואל אבן זהר, האתר מתעדכן בקביעות ומכיל ריכוז אתרים לשימוש ממש יומי
ורדי פרידמן, כותבת בטור בבלוג שלה על לילה לבן (תרתי משמע) בבולנז'רי פריזאית, אכזבה מהלחם בארץ וסוף טוב ,וכן, יש גם מתכון
הבלוג המקסים של ארין כולל שפע מתכונים מצולמים , שלב אחר שלב, שעושים חשק לרוץ למטבח ולהכינם, ממש עכשיו
ירחון מזון פלוס העלה לאויר את המהדורה הדיגיטלית של המהדורה של חודש ינואר- שווה צפייה וכל דף ניתן לדיפדוף והגדלה
תהנו, קר מאוד, אז ליבשו בגד חם נוסף..שתהיה שבת נפלאה
2 comments:
Hello Chanit,
In the last few months, you may remember receiving an email invitation to become a part of the Foodbuzz Featured Publisher Program. With all the recipe-writing and food photography to be completed, we know emails can easily get lost in the shuffle, so Foodbuzz would like to re-extend our offer of inviting you to be a part of our food blogger network. I would love to send you more details about the program, so if you are interested, please email me at Shannon@foodbuzz.com
Cheers!
Shannon Eliot
Editorial Assistant, Foodbuzz.com
shannon@foodbuzz.com
You have a very nice blog, good post...keep up the good job
Post a Comment