February 21, 2008

Pizza with aubergine and ricotta ,Orange refrigerator cookies and more

5 New recipes for this Weekend -
Very easy to make , So crispy- yes it's a 'new' pizza dough.. with a low-fat topping !1. Pizza with aubergine and ricotta /easy italian- Ursula Ferrigno
For the pizza dough : - for 2 thin bases -(10 in )
15 gr fresh yeast (or 1.5 ts dried yeast )
250 gr strong white flour
1/2 ts salt
50 ml olive oil
100-125 ml warm water

For the topping:
1 medium aubergine
olive oil
1 small onion (red one)- sliced into rings
4 ripe tomatoes- skinned and sliced
250 gr ricotta cheese
salt and pepper
Dough rising time : 1 hour
Baking time :25 minutes at 200C


Orange refrigerator cookies
/Cakes,cookies and breads -Jennie Reekie -London 1977
2 1/4 cups AP flour = 315 gr flour
1 ts baking powder
1 1/4 sticks butter (I use 150 gr)
2/3 (or 3/4) cup sugar (130-150 gr)
2 ts finely grated orange rind
1 large egg, lightly beaten
1/2 cup currants
The dough for these cookies can be kept in the refrigerator, well wrapped for 3 days; simple slice off and bake as many as you required
.


Sift the flour and baking powder.
Cream the butter+sugar and orange rind until light and fluffy.Beat in the egg.Stir in the currants and the flour until the mixture clings together.Form into a sausage shape , about 2 inches in diameter. Warp in foil/waxed paper und chill in the refrigerator for at least 2 hours (or more).
Thinly slice off as many cookies as you need ,place on a baking sheet.Sprinkle with sugar and bake in a preheated (moderate 350F=180C)oven for about 15 minutes. Cool on the sheets for 2 minutes, then transfer to a wire rack. about 45 cookies.

מאוד פשוט להכין את העוגיות האלו, ובעצם אם מזמן לא הכנתם בצק עוגיות המצריך גילגול לגליל, קרור,פריסה ואפייה, תגלו גם עד כמה זה נח.את גליל הבצק, ניתן לשמור מספר שעות ועד מספר ימים במקרר, עטוף היטב בנייר סנדוויץ, וגם בשקית ניילון.מחממים תנור, מוציאים את גליל הבצק, פורסים דק עוגיות ואופים. קליפת התפוז המגוררת מוסיפה ארומה טעימה. נועה סברה שמדובר בקליפות תפוז מסוכרות, אז הנה הן- עוגיות קרור בטעם תפוז
לנפות שתיים ורבע כוסות קמח רגיל, שזה 315 גרם קמח , יחד עם כפית אבקת אפיה. בקערה אחרת או בקערת המיקסר, להקרים 150 גרם חמאה מרוככת יחד עם שלושת רבעי כוס סוכר- אני שמתי את הכמות הזו, וזה מעט מתוק מידי, אתם יכולים להפחית לשני שליש כוס סוכר.להוסיף קליפה מגוררת מתפוז ולטרוף היטב.להוסיף ביצה אחת גדולה שנטרפה מעט קודם בנפרד. לערבב ולהוסיף חצי כוס צימוקים כהים או בהירים. מומלץ לחלוט ולייבש קודם את הצימוקים.עכשיו להוסיף את הקמח ולערבב לבצק אחיד. את הבצק לגלגל על משטח מקומח לנקניק ארוך, בקוטר 5 ס"מ. לעטוף בנייר סנדוויץ וגם שקית ולאחסן בקרור-מינימום שעתיים, מקסימום 3 ימים. לפני האפייה לחמם את התנור לחום בינוני, לפרוס מגליל העוגיות פרוסות דקות, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ- 15 דקות. לצנן מעט בתבנית ולהעביר לצינון מוחלט על רשת

Look at these cookies ! they are So ugly ! :-) .. but ,they are Dairy-Free+ Vegan+ healthy +easy to bake and tasty ! --who needs more ?..
3.Tahini Oat Cookies/Whole Foods Market עוגיות טחינה ושיבולת שועל
Makes about 24 cookies
1 cup rolled oats
1 cup whole wheat pastry flour
1/4 teaspoon sea salt
1 teaspoon baking powder
1/4 cup tahini
1/4 cup sesame oil
(I use canola oil)1 teaspoon vanilla extract
2 teaspoons cornstarch
1/2 cup maple syrup
(I use 1/4 cup maple syrup and 1/4 cup molasses)2 tablespoons sesame seeds


Preheat oven to 350°F. Grind oats in a blender until coarsely ground (some whole flakes should remain intact). Do not wash out blender.
In a large mixing bowl, combine oats, flour, salt and baking powder.
Place tahini, sesame oil, vanilla, cornstarch and maple syrup in blender and process until smooth. Stir this mixture into oat mixture.
Drop tablespoons of batter on a greased baking sheet. Sprinkle with sesame seeds. Bake for 10 to 12 minutes, until cookies are golden brown on bottom and puffed.

Full recipe

תגידו לי..אם יחברו יחד:קמח מלא, ושיבולת שועל שלמה וגם טחינה, קצת שמן, מייפל..את הכל נכדרר יחד לכדורים, נאפה מעט..האם נקבל עוגיות בריאות?--אני חושבת שכן.מסתובבים אין ספור מתכונים של עוגיות בריאות:המכילים כל טוב של סוכרים/שומנים/פירות יבשים וזרעונים, אבל גם לא מעט קלוריות. אתמול בלילה, לאחר יום של שהייה פוריה, אני מקוה.. במטבח, בדקתי מיילים..באחד המיילים שהתקבל מחברה מסחרית מארה"ב, היו מצורפים מספר מתכוני בריאות, בינהם עוגיות הטחינה הללו. קמתי מיד ממקום מושבי.. הדלקתי תנור, וניגשתי מיד להכנה. כל החומרים היו זמינים, מלבד זה שלא ידעתי שלא נשאר מספיק סירופ מייפל במקרר, אז השלמת את הכמות של החצי כוס הנחוצה, ברבע כוס במולסה, זה יותר ארומתי ונותן גוון כהה, אבל נחמד ככה,אגב, אל תספרו לי שהעוגיות מכוערות, אני יודעת..אבל אני נהנת מהן ככה
העוגיות הללו מכילות מוצרי בריאות.אינן מכילות שומן מוצק או סוכר גבישי.במקור הן בהירות יותר וגם נעשו גדולות יותר.הכמות הזו תספיק לתבנית אחת גדולה של התנור.תכף נגש להכנה, אני מקוה שזה יהפוך אצלכם להיט- עוגיה אחת או שתיים ..ללא נקיפות מצפון מיותרות
אז איך מכינים בקלי קלות את עוגיות טחינה ושיבולת השועל
לחמם תנור לחום בינוני
במטחנת קפה/תבלינים לטחון, טחינה קצרה כוס שיבולת שועל שלמה.לא זו מהירת ההכנה.להעביר את הקווקר לקערה, להוסיף כוס קמח תופח,רבע כפית מלח וכפית אבקת אפיה , לערבב היטב
בקערה נפרדת לערבב יחד:רבע כוס טחינה גולמית, רבע כוס שמן שומשום או שמן קנולה, כפית תמצית וניל, 2 כפיות קורנפלור וחצי כוס סירופ מייפל.להוסיף תערובת זו לתערובת הקמחים בקערה השניה.ליצור כדורים קטנים בעזרת כפית או כף, להניח בתבנית גדולה, לאפות 10 עד 12 דקות. לצנן ולהנות מעוגיית בריאות

A nice surprise with this Italian dish and you'll get a quick comfort food in minutes ![yes,I've baked it too much..it was baked in the small oven , a flater baking dish should be better..]
4. Sformata di Porri - Potato and Leek bake/Judith Ayotte Greenwood - Slow Travel italy מאפה כרישה ותפוחי אדמה איטלקי
1 leek if large, or two if not, cleaned, dark part removed and sliced about 5/8" thick. It should come to about 2 cups of raw leek slices.

4 medium potatoes, peeled and boiled until done
1 tablespoon butter
1 tablespoon oil
2 eggs, slightly beaten with a fork
About 60 grams (2 ounces) of pecorino, or grana padano, or other firm cheese, grated coarsely. You may need more if your dish is wide and shallow rather than upright like mine.
Salt ,Pepper
scroll down here for the
Full recipe by Judith Ayotte Greenwood
I love this cake's topping.. can eat the topping only...
5.Almond and Raisin Slice /Kraft.au פרוסות צימוקים ושבבי שקדים
1 cup wholemeal self-raising flour
1 cup plain self-raising flour
3/4 cup milk
1/2 cup raw sugar
80g butter, melted
2 x 55g eggs, lightly beaten
2 teaspoons grated lemon rind

Topping:
250g block PHILADELPHIA Cream Cheese, softened
1/2 cup raw sugar, extra
1 teaspoon vanilla essence
2 x 55g eggs, extra, separated and whites beaten to stiff peaks
3/4 cup raisins
2 teaspoons grated lemon rind, extra
1/2 cup silvered almonds
MIX together the sifted flours, milk, sugar, butter, eggs and lemon rind until well combined. Press mixture into a greased Swiss roll tin.
BEAT Philly*, sugar, vanilla and egg yolks using an electric mixer until smooth. Fold in egg whites, ½ cup of raisins and the lemon rind. Spread over cake mixture and sprinkle with almonds and remaining raisins.
BAKE in a moderate oven 180°C for 30 minutes or until topping is golden brown. Cut into squares to serve.
Full recipe


Green and red baked apples .. תפוחים אפויים

** A free Booklet : Great australian bite- PDF Recipe Book- 12 p. חוברת מתכונים קטנה מאוסטרליה-נחמד וחינמי

8 comments:

Marcela said...

I'd like to try those "ugly" tahini oat cookies! :D But I have to find a replacement for maple syrup/molasses.
In the orange cookies recipe, the flour is 2 1/4 cups?
Have a nice weekend you too!

Anonymous said...

Hi

I was just browsing the web and came across your site. I absolutely LOVE it !!!!

We have a similar site at http://www.granniesunited.com/ .

We have started posted various special occasion recipes which other grannies have sent in.

It would be wonderful if you wanted to share any of your recipes and post a webpage on our site. If not, no problem, and keep up the great work !!!

Best wishes
Clare
admin@granniesunited.com
http://www.granniesunited.com/

Chanita Harel חני הראל said...

Hi marcela !
In the orange cookies it's =2 1/4 cups AP flour = 315 gr flour
Even the golden raisins were tasty in these cookies, I want to try adding some nuts or other dry fruit next time,
I'm waiting for your cookies, sure they'll Not be ugly :0)

Chanita Harel חני הראל said...

Thank you Clare .

Rosa's Yummy Yums said...

Everything looks so yummy! I don't find that those Tahini Cookies" look ugly...

Cheers,

Rosa

Anonymous said...

Wow, Chanit, how many choices you've made for us :) Everything looks delightful and sooo tasty!

Gracious said...

Fantastic photos and recipes!
I like (an dactually tried) the Potato Leek Piroshki.

It is simple, fastr and very tasty!

Wonderful.
I think it is worth publishing on Healthy Food and Healthy Recipes website.

Most Australians now visit this site - I recommend.

Anonymous said...

Wow! this is so delicious! I love to try your recipe someday. Thanks for sharing this one out..

sparco

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com