No , I didn't use 2 pounds of chocolate ! ..
But 200gr chocolate were good enough.My 'old' habit with new (to me) recipes, is to make half or 1 quarter of the quantity, until I'm sure that recipe is a good choice (or the best one) . Yes and these "Jacques Torres's Secret Chocolate Chip Cookies" are more than just 'a good recipe', it's ONE of the best Chocolate Cookies ever !
Come on try them, and Please let me know if you like them like I did.
Good night, or good morning to all of you, it's late I'm going to take some sleep .. ! ;)
Jacques Torres's Secret Chocolate Chip Cookies
1 pound unsalted butter (125 gr)1 3/4 cups granulated sugar (80 gr)2 1/4 cups packed light-brown sugar (1/2 cup)4 large eggs (1 egg)3 cups plus 2 tablespoons pastry flour (105 gr)3 cups bread flour (105 gr Ap flour)1 tablespoon salt (1/2 ts)2 teaspoons baking powder (1/2 ts)2 teaspoons baking soda (1/2 ts)1 tablespoon pure vanilla extract (1 ts)2 pounds Jacques Torres House (60 percent cocoa) Chocolate or other best-quality semisweet or bittersweet chocolate, coarsely chopped (200 gr )Full recipe here [Martha Stewart]
12 comments:
those look mucho tasty! you can never have enough good chocolate chip cookie recipes.
So how do they taste?
Soft and chewy?
firm?
Thank you michelle and Welcome !
Hi Rob and Welcome !
These cookies are more firm ..you have to taste only one to know..
Thanks for visiting, how nice is your Blog !! ;)
Thay looks very yammmy!
Gershon.
נראה מעולה ואני ממש רוצה לעשות אותן
בכמה מעלות לאפות אותן?
מאה ושמונים מעלות. הנה הוראות ההכנה המלאות:
Preheat oven to 350 degrees. Line baking sheets with parchment paper or nonstick baking mats; set aside.
In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, cream together butter and sugars. Add eggs, one at a time, mixing well after each addition. Reduce speed to low and add both flours, baking powder, baking soda, vanilla, and chocolate; mix until well combined.
Using a 4-ounce scoop for larger cookies or a 1-ounce scoop for smaller cookies, scoop cookie dough onto prepared baking sheets, about 2 inches apart. Bake until lightly browned, but still soft, about 20 minutes for larger cookies and about 15 minutes for smaller cookies. Cool slightly on baking sheets before transferring to a wire rack to cool completely.
תודה רבה!! ראיתי גם את הסרטון באתר שלה וזה נראה קל..
ראיתי את הכמויות ששמת באדום- אבל זה נראה ממש מוזר שעל 125 גרם חמאה שמים רק 100 גרם קמח- פחות מחצי כוס! האם לא הבנתי נכון?
אני הכנתי רבע מהכמות המקורית, לנסיון. הקמח רשום פעמיים במכוון , קמח לעוגות-שניתן לשים קמח רגיל במקום וגם קמח ללחם. בסה"כ כל כמות הקמח היא 210 גרם לרבע כמות בצק עוגיות. וככלל כוס קמח סטנדרטית שוקלת 140 גרם קמח. יופי של מתכון. אשמח לקרא דיווחים. אין בעד מה ושבת נפלאה :)
אוקיי, אז אני פשוט אשים 210 גרם קמח רגיל (אבל כנראה שזה לא יצא כמו שלך זה יוצא עם סוגי הקמחים...)
אני עושה אותם מחר ואדווח איך יצא :)
הכנתי את העוגיות והן יצאו ממש טובות!
שמתי 100 גרם שוקולד צ'יפס, ועל כל עוגיה שמתי כמה M&Ms
אפיתי כ-12 דק'
תודה על המתכון והעזרה!
איזה יופי ! תודה על ההיזון, שמחה שהצליח. שבוע נפלא
Post a Comment