April 16, 2008

Lemon, Limoncello.. לימונצ'לו

Limoncello made by Ran - For Lemon Lovers only- II [For Lemon Lovers, Only-Part I- Lemon Jam] : לימונצ'לו - Super easy Limoncello-The Recipe:
One bottle (750 ml) Everclear+ One bottle (750 ml) vodka + 16-20 (organic) lemons+ four cups sugar (we use 800gr) + four cups water (we use 800 ml) - full recipe by Vino e Vittles Blog .






23.2.08

12.4.08





 
Good- to- read Limoncello links:
1.
Deborah's Limoncello Recipe/Slow travel Italy
2 .
Limoncello recipe /Vino e Vittles Blog -above recipe
3 .
Limoncello Recipe in Pictures/Italy Logue
4 .
Homemade Limoncello Recipe "When California life gives you lemons"/Not Knowing & Trusting Blog
5 . 2 Recipes :
Classic Limoncello+Limoncello Baba' / Star Chefs
ל י מ ו נ צ ' ל ו -ליקר לימונים איטלקי: המתכון
שישה עשר עד 20 לימונים בגודל בינוני
שבע מאות וחמישים מ"ל אלכוהול 95/96% אחוז- לרכישה בכל סופר-ניתן לשמור את הבקבוק הריק לאיחסון הליקר המוכן
שבע מאות וחמישים מ"ל וודקה רגילה - לרכישה בכל סופר- ניתן לשמור את הבקבוק הריק לאיחסון הליקר המוכן
לתמיסת הסוכר
ארבע כוסות סוכר = 800 גרם
ארבע כוסות מים= 800 מ"ל
ככה מכינים: ל י מ ו נ צ ' ל ו
מקרצפים היטב את הלימונים, אם יש לכם אספקה ישירה מהעץ או רכשתם לימונים אורגניים - עדיף
בעזרת קולפן ירקות חד, קולפים את הלימונים, להשתדל לקלף רק את הקליפה הצהובה-החיצונית,רצוי שעל הקליפות תשאר פחות קליפה לבנה.לקלוף את הלימונים בסרטים ארוכים עד כמה שניתן
מכניסים את כל הקליפות הצהובות לכלי זכוכית גדול-אנו שמנו בצינצנצת זכוכית עם מכסה וואקום ,בתכולה של 4 ליטר,גדול מידי, אך נח לעירבוב. כעת: להוסיף את הוודקה והאלכוהול
להעמיד את הצינצנת במקום אפל וקריר -לא בקרור, לתקופה שבין שבועיים ועד 4 חודשים, מומלץ לנער מידי יום את הצינצנת, ולא לפתוח עד שמגיע הזמן
בתום התקופה, להוציא מהצינצנת את קליפות הלימון.את הנוזל לסנן דרך נייר סופג או פילטר של קפה, שהונח בתוך משפך
את סירופ הסוכר ניתן להכין לילה קודם ולשמור סגור בסיר עד למחרת או להכין באותו היום ולצנן
איך מכינים את סירופ הסוכר? : בסיר קטן- סיר של 2 ליטר יספיק, מביאים לרתיחה את הסוכר והמים, נותנים לרתוח לפחות 7 דקות.מצננים עד לטמפרטורת החדר
מוסיפים את סירופ הסוכר הצונן לליקר שהתקבל, ומערבבים.מומלץ להוסיף את הסירופ בהדרגה, ולטעום מעט בכל פעם.להוסיף עוד סירופ סוכר, עד קבלת דרגת מתיקות רצויה
להעביר לבקבוקים ולחתום .להגיש קר/קר מאוד .יפה כהגשה כמתנה- טיפים נוספים - בקרוב
אז הכנתם לימונצ'לו.. ונותרתם עם מלאי לימונים קלופים- סחטו את מיץ הלימונים ואחסנו את המיץ בתוך שקיות של קוביות קרח, וישר לפריזר, אצלנו המיץ מילא שלוש שקיות של קוביות-קרח, אז יש לנו מלאי לקיץ של 63 קוביות מיץ לימון

5 comments:

Mar said...

Que buen paso a paso de tu lmoncello, todo detallado y seguramente de sabor exquisito!!!
Lo guardas en el frizzer verdad?

Sachi Chatsubi said...

Hi Chanit
I just wonder... the small bottles in the picture, are they for babies? :-)
Hag-Sameach

Chanita Harel חני הראל said...

Dear mar
Thank you ,
I don't keep my limoncello in the 'frizzer', but we drink it very very cold ..from time to time..

Chanita Harel חני הראל said...

הי שחי

בדיוק ככה, אבל לתינוקות גדולים..חג שמח :-)

Hag Sameach

האמת שהבקבוקים האלו לא היו פרקטים ושניהם יחד הועברו לבקבוק גדול ונמסרו כמתנה למי שכיבדה אותו בליקר שוקולד בייתי..

Anonymous said...

This sounds a brave recipe to be tried. But I think if women have taken in so much of vodka, they will seriously have hangover. Otherwise it seems ok.

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com