Fresh from my oven, in one baking dish ! - 6 small and very round Bread loaves, recipe is from the Hebrew Cookbook :"Gidi Gov on the food track "-by Chanoch Farber -2002
This is Rita Romano’s recipe for So simple and very good Bread which she serves in her restaurant. You can slice this Bread or eat it like a very very Big Bun...
Rita Romano's Bread recipe,for 6 small size bread loaves you'll need:
1 kg AP flour
1 TB semolina
1.5 ts salt
5 TB oil (not olive oil)
50 gr fresh yeast
1 TB sugar
2 cups warm water
2 eggs
Sesame seeds
Full recipe - soon
This is Rita Romano’s recipe for So simple and very good Bread which she serves in her restaurant. You can slice this Bread or eat it like a very very Big Bun...
Rita Romano's Bread recipe,for 6 small size bread loaves you'll need:
1 kg AP flour
1 TB semolina
1.5 ts salt
5 TB oil (not olive oil)
50 gr fresh yeast
1 TB sugar
2 cups warm water
2 eggs
Sesame seeds
Full recipe - soon
לחם לחגים ושבתות בנוסח טריפולי-מאת ריטה רומנו-המטבח של ריטה, נוף ים.אני הכנתי את המתכון לפי הספר המקסים:גידי גוב הולך לאכול.בספר זמני ההתפחה הם מחצית ממה שרשום במתכון הזה.מתקבלות שש כיכרות קטנות וטעימות,שהיו ונגמרו מהר מידיי
above:flat Bread with salt and olive oil- למעלה: פוקאצ'ה של אוקיאנוס,לאכול טרי וחם מהתנור
משהו מעניין שראיתי/קראתי וכדאי גם לכם
באתר מטפלים גיליתי שיש גם מתכונים,וגם קצת לחמי בריאות מעניינים,הנה הם+נזכרתי היום בקלצונות מקמח מלא שהכנתי בעבר והיו מוצלחות. מעין לחמים קטנים ממולאים בירקות קלויים וגבינות, הניתנים לגיוון ומתאימים גם לשבועות.המאפה משביע מאוד- הנה הוא+בפורום האוכל של ווינט נתקלתי ביצירות יפיפות של גליה.במיוחד קסמו לי קערות הלחם המעוטרות שלה- קחו הצצה
נכון, זו לא עונת הלימון,מחירו של הפרי האהוב הזה מרקיע גם ל-17 ש"ח לקילו, אבל ,בעקבות פניות ושאלות שנשאלתי בשני פורומי אוכל בנוגע להכנת קארד לימון או למון קארד, שמופיע גם פה בבלוג, גיליתי את ההסבר שלב-אחר-שלב שהעלתי בזמנו לאחד הפורומים, הקרם שהפך ללהיט, טוב מעל עוגת גבינה, כקינוח, כמלית לטרטלטים אפויים בבית או קנויים,קחו הצצה לצהוב הטעים הזה-אגב, מותר לאכול בכפית,ולמי ששאל/ה איך מכנים מישהו מתחכם באיידיש, זה פשוט אובר חוכם, וככה בדיוק כותבים את זה, המשך שבוע טוב
חנה ישבה מולי והכתיבה לי את המתכון שלה לעוגת גבינה חגיגית.אפשר ללחוץ על התמונה בצילום שלי , למטה בכדי לקרא את המתכון.המתכון נרשם מפיה של חנה, לא נערך ולא שוכתב אפילו לדף נייר יפה יותר..לא אפיתי את העוגה שלה, אבל מטעימות של עוגות אחרות שלה,הכל טעים ומוצלח ומדוייק אצלה.בתאבון
עידכון מ 1.6.08:יוסף טומי לפיד הלך הבוקר לעולמו,ישנם מספר מקבילות בינו לבין אבא, מלבד זה שנולדו באותה השנה ושניהם אינם.בקרוב יוקדש פוסט שלם לזכרו ולספרו פפריקה
2 comments:
Gorgeous bread and beautiful flowers!
Have a great week,
Rosa
Thank you rosa ! :-)
Post a Comment