September 13, 2008

Chocolate and coconut - באונטי שוקולד וקוקוס

""A chocoholic's dream come true" .. our weekend sweet treat !! - I wish you a great Weekend !!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Chocolate coconut

Chocolate coconut slice - ממתק באונטי מעולה80g dark (cooking) chocolate, coarsely chopped
80g butter, at room temperature, chopped
70g caster sugar
1 egg, lightly whisked
150g AP flour
2 tbs cocoa powder
Coconut filling
225g shredded coconut
1 x 395g can sweetened condensed milk
2 eggs, lightly whisked
Chocolate topping - I use only half topping השתמשתי במחצית מכמות הציפוי-אילו הכמויות המלאות
100g butter, chopped
300g dark cooking chocolate, coarsely chopped
H O W :Preheat oven to 180°C. Brush a 16 x 26cm (I use a 17 x23cm pan) pan with melted butter to grease. Line the base and sides with non-stick baking paper.
Place the chocolate in a heatproof bowl over a saucepan half-filled with simmering water (make sure the bowl doesn't touch the water). Use a metal spoon to stir occasionally until the chocolate melts and is smooth.
Mix by hand (like me ) OR use an electric beater to beat the butter and sugar in a bowl until pale and creamy. Add the chocolate and egg, and stir until well combined. Sift the flour and cocoa over the chocolate mixture, and stir until well combined.
Press the mixture evenly over the base of the prepared pan. Bake in oven for 15 minutes or until firm to touch. --
o make the coconut filling:
combine the coconut, condensed milk and egg in a bowl. Spread evenly over the chocolate base. Bake for 25 (30 minutes) minutes or until light golden. Set aside to cool completely.
To make the chocolate topping : melt the butter in a small saucepan over medium heat. Reduce heat to low.

Add the chocolate and stir with a metal spoon until the chocolate melts and the mixture is smooth. Pour the chocolate mixture over the coconut filling.
Place in the fridge for 20 minutes to set before cutting into 12 pieces. (I cut into 24 pieces)

Source:Australian Good Taste - September 2007 , Page 114 -Recipe by Gemma Purcell-Full recipe :
Taste.com.au



The Animals - Please Don't Let Me Be Misunderstood



ממתק שוקולד וקוקוס – באונטי תוצרת בית-רשימת חומרים
לשכבת השוקולד
שמונים גרם שוקולד חתוך גס ,אני שמתי שוקולד 60 אחוז מוצקי קקאו
שמונים גרם חמאה רכה חתוכה
שבעים גרם אבקת סוכר
ביצה גדולה טרופה
מאה וחמישים גרם קמח רגיל
שתי כפות קקאו
--
למלית הקוקוס
מאתיים עשרים וחמש גרם קוקוס
פחית חלב מרוכז = 397 גרם או 2 שפופרות חלב מרוכז שיחד אותו משקל
שתי ביצים טרופות
--
לציפוי שוקולד: זו מחצית הכמות כפי שאני שמתי -אפשר להכפיל
חמישים גרם חמאה
מאה וחמישים גרם שוקולד
-----------
מתכון חדש ל מ א פ י נ ס- ד ב ש:לחצו פה לקבלת המתכון המיוחד לראש השנה

3rd World Bread Day hosted by 1x umruehren bitte aka kochtopf
Many Thanks to zorra for the last Bread days successful events, and for the NEW coming one !!
Chanit© כל הזכויות שמורות
AddThis Social Bookmark Button
עידכון - 30.9.08 לאחר שממתק הבאונטי הוכן פעם נוספת
עם כמות וחצי של ציפוי(75 גרם חמאה) מתקבלים הבאונטי שוקולד ככה+מומלץ לחתוך למנות לאחר לילה במקרר, בתאבון

16 comments:

Rosa's Yummy Yums said...

That cake looks really good! Chocolate and coconut is one of the greatest combination that exists!

Cheers,

Rosa

heart n soul said...

this looks to die for! i'm making it! (and the song is one of my favourites too:)

Sara said...

This looks great, I love everything coconut.

Anonymous said...

חנית!

התמונה שלך יותר יפה מהמקור, ויותר אמיתית, שממש בא לי להכין (למרות שזה נראה חטא של "פעם בשנה")

חבל שהמסך לא אכיל

הכנת רק עם מחצית מכמות הציפוי?

שבוע טוב וטעים,
יערה

Mar said...

mmmmmmmmmmmmmmmmque ricoooooooooooooo!!!! me gustó mucho, mucho!!!

Chanita Harel חני הראל said...

Thank you rosa ,It was the greatest combination , yes -nothing was left now .. :-)

Chanita Harel חני הראל said...

Dear heart n soul
Thank you, please let me know if you love them too :)

Chanita Harel חני הראל said...

Dear Sara
Thank you,and here you get lot of coconut ..just made for you ! :)

Chanita Harel חני הראל said...

היי יערה
תודה רבה
כן, הכנתי מחצית כמות הציפוי וטעים מאוד ככה,אף אחד לא הרגיש שחסר ציפוי.. כמובן שציפוי בכמות מלאה יוסיף גובה.הציפוי מתקשה יופי ומהווה ניגוד מצויין לקוקוס הרך מלמטה. בגלל הקלוריות אכין יותר למתנות ..שמחה שבאת לבקר
:)

Chanita Harel חני הראל said...

Dear Mar
Thank you !! :)

Anonymous said...

I already tried a similar cake a while ago and your recipe is very tempting too:) Makes me want to try it!

איילתוש said...

הבאונטי שוקולד וקוקוס היו ממש טעימים!!
רצינו לאחל שנה טובה ומוצלחת מלאה באהבה, חיוכים ורגעים יפים! =)
איילת והדר

Shirley Nemesh said...

הי חנית!
שנה טובה ומתוקה!
הבאונטי נראה מעולה. האם ישנו הבדל בציפוי שוקולד בתמונות השונות? בתמונות האחרונות הוא נראה עבה ויציב יותר מהתמונות הקודמות.
בכל מקרה, נראה מאוד מפתה וטעים.

חג שמח!

Chanita Harel חני הראל said...

היי איילת מתוקה
איזו הפתעה עשית לי !
אני מאוד שמחה שאהבתם את הבאונטי שוקולד קוקוס וכתבת לי פה
תודה על הברכות היפות, מאחלת לכן שנה נפלאה, מוצלחת ושכל שתרצו- את והדר ייתגשם
מקוה לראות עוד מהבלוג שלך ואת מוזמנת לפה תמיד
ד"שים ותודה גם להדר, נתראההה

Chanita Harel חני הראל said...

הי שירלי
שנה טובה ונפלאה

יש הבדל בציפוי, בתמונות העליונות הציפוי שהה במקרר והוא כבר מעט קשה
בתמונות האחרות הוא עדיין רך

בניסיון השני שלי פה:
http://momsrecipesandmore.blogspot.com/2008/09/happy-new-year.html

בתוך ברכת השנה טובה, הגעתי לשתי מסקנות-כדאי להכין כמות גדולה יותר של ציפוי,אז מהוא עבה ומרשים יותר הפעם הכנתי כמות וחצי ממה שרשמתי בעברית, כלומר 75 גרם חמאה ושוקולד בהתאם

דבר נוסף-השארתי את הבאונטי המזוגג שוקולד בשלמותו כל הלילה במקרר, ורק למחרת חתכתי אותו למנות.אהבתי יותר את החיתוך החלק והמושלם. מתברר שמחצית השעה או שעה לא מספיקים לייצוב הציפוי

שמחה לראתך פה, את מוזמנת תמיד! חג שמח :)

Dazy said...

I like coconut so so. But my kids don't like it at all. Shall give it a try for the chocolate part. Ho ho!

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com