Hazelnut-chocolate spread
Hazelnut-chocolate spread (homemade Nutella)
/From the Los Angeles Times
ממרח נוטלה-מתכון בעבריתServings: Makes about 1 1/2 cups2 cups raw hazelnuts
1/2 cup unsweetened cocoa powder
1 cup powdered sugar
1/2 teaspoon vanilla
1/8 teaspoon salt
3 tablespoons hazelnut oil, more as neededH O WHeat the oven to 400 degrees (200F).
Spread the hazelnuts over a cookie sheet and roast until they darken and become aromatic, about 10 minutes( 8 minutes) .
Transfer the hazelnuts to a (damp )towel and rub to remove the skins.
In a food processor, grind the hazelnuts to a smooth butter, scraping the sides as needed so they process evenly,for few minutes.
3. Add the cocoa, sugar, vanilla, salt and oil to the food processor and continue to process until well blended, about 1 minute.
The finished spread should have the consistency of creamy peanut butter; if it is too dry, process in a little extra hazelnut oil until the desired consistency is achieved.
Remove to a container, cover and refrigerate until needed.
It will keep for at least a week.
Full recipe
3 comments:
נראה נפלא וממש מעורר חשק לנסות.
אנחנו בבית צרכנים כבדים של נוטלה.
הבעיה שאני מתעצלת לקלף את האגוזים... פשוט שונאת להתעסק עם זה...
היי שירלי
גם אני חששתי מקילוף האגוזים, אבל זה היה קל. שיפשפתי במגבת מטבח קטנה .המגבת היתה חלקה ולא שעירה. הממרח לא זהה כמובן לנוטלה הקנויה.בבלוג הנהדר של יערה יש ממרח דומה ללא קילוף אגוזי לוז.. הנה הוא:
http://www.bishulog.co.il/blog/2008/04/08/%D7%9E%D7%9E%D7%A8%D7%97-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8-%D7%A0%D7%95%D7%98%D7%9C%D7%94-%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8/
במידה והקישור אינו עובד ,את יכולה לכתוב בגוגל:
ממרח שוקולד אגוזים ללא תוספת סוכר (נוטלה תוצרת בית)
ולהגיע למתכון
תודה על הביקור המתוק ושבוע טוב :)
I like this Hazelnut-chocolate spread recipe. these Hazelnut are sure to taste great and are extremely nutritious as well. I am going to bake a batch for the holidays when my kids will be at home. I'll be sure that what they are eating is healthy. thank you for shearing your post.
Post a Comment