Chocolate caramel slice - The Best ever !
ממתק שוקולד קרמל- בעברית
Ingredients
Base
1 cup plain flour, sifted =140 gr
1/2 cup brown sugar
1/2 cup desiccated coconut
125g butter, melted
Filling
400g can sweetened condensed milk
2 tablespoons golden syrup
60g butter, melted
Topping
60g copha, chopped - I use butter
125g cooking chocolate, chopped
H O W :
Preheat oven to 180°C.
Line a 3cm deep, 28 x 18cm (base) lamington pan [I use a smaller pan :25x18 cm].
Combine all base ingredients in a bowl. Mix well. Press into prepared lamington pan.
Bake for 15 to 20 minutes, or until light golden (12 minutes in a small size oven ) . Remove from oven. Cool.
Make filling: Combine all ingredients in a saucepan over medium heat. Cook, whisking, for 8 minutes or until golden.
Pour over cooked base. Bake for 12 minutes or until firm. Cool completely. Refrigerate for 3 to 4 hours, or until set.
Make topping: Place copha and chocolate into a heat-proof bowl over a saucepan of simmering water.
Stir until melted. Pour over caramel. Refrigerate to set.
Cut into squares to serve.Source :Super Food Ideas - November 2003, Page 27 -Recipe by Johnston FamilyFull recipe - Here
".... Cook, whisking, for 8 minutes or until golden.."
Chocolate caramel slice ממתק שוקולד קרמל
Chanit.H© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו +התפרסם היום בבלוג האוכל של חנית ורן
7 comments:
זה לא מה שקוראים בהודו באגסו קייק?
אינני מכירה את הקינוח ההודי,זה ממתק /עוגה אמריקאית מובהקת לדעתי תודה על הביקור בבלוג
נראה מעולה!
שילוב משגע.
שאפו חנית!
שירלי נמש
תודה רבה יקירתי ושבוע טוב :)
אוויש חנית כמה שאני מתה על הממתק הזה
שחיתותי אמיתי ואי אפשר להפסיק לנשנש או כמו שאני קוראת לזה ליישר פינות רק...
תודה לך.
נהדר שאת מכירה ,אכן מוצלח ביותר,אומץ אצלנו בחום,ויתכן וינוסה גם עם תחתית עם אגוזים טחונים במקום קוקוס טחון. תודה שביקרת
:=)
Thank you for the recipe!! The chocolate caramel slice looks wonderful. I will try to make it when I have all the ingredients around. Looks so simple!! thank you for shearing your post.
Post a Comment