Malai מלאי- עוגת קמח תירס וגבינה של אימא שלי
Malai Recipe:
2 cups cornmeal [maize semolina]
2 cups all-purpose flour(=280 gr)
2 ts baking powder
1/2 ts salt
200 ml sour cream
250+250 Cheese[5%-9% fat]or cream cheese
4 eggs
1 liter milk
150 gr butter
1 1/2 cups sugar (=300 gr)
1 ts vanilla
9 X 13 pan
H O W
Preheat the oven to 170C
1.Boil the milk.Turn off the heat, add the butter and mix until it melts.
2.Mix the 2 flours in a large bowl, pour over (quickly) the boild milk and butter- mix well !
3.Add sugar, sour cream, 250 gr cheese, the eggs,add the baking powder and salt at the end. mix well.
4.Pour the mixture into the pan,take the 250 gr cheese,with a TB(or ts)put some chunks over the mixture. Bake for 1 hour or until golden brown.
מלאי:המתכון של אמא שלי
You can eat this 'cake' like a cake, but warm and fresh from the oven is th ebest.. with a green salad.. it can be a meal. It's tasty cold Too !
It's my mom old recipe from Romania... full with sour cream, hot milk.. butter..
It's Not a"Sweet Cornmeal Cake".It's Not even this cake too..but you bake it in the same pan.
*It's the same flour used for Polenta
לאחר שנים של אפיית עוגות מלאי מגוונות וטעימות,רקחה לנו אמא את הנוסחה המושלמת,הנה המתכון
Malai -מלאי רומני של אמא שלי
לאחר שנים של אפיית עוגות מלאי מגוונות וטעימות,רקחה לנו אמא את הנוסחה המושלמת,הנה המתכון
Malai -מלאי רומני של אמא שלי
שתי כוסות קמח תירס עבה
שתי כוסות קמח רגיל
ליטר חלב אחד
שתי כוסות קמח רגיל
ליטר חלב אחד
מאה וחמישים גרם חמאה
שמנת חמוצה
ארבע ביצים
גביע גבינה לבנה 5-9% אחוז(250 גרם) + גבינה נוספת לציפוי למעלה
חצי כפית מלח
כוס וחצי סוכר
שקיק אבקת אפייה של 10 גרם
שמנת חמוצה
ארבע ביצים
גביע גבינה לבנה 5-9% אחוז(250 גרם) + גבינה נוספת לציפוי למעלה
חצי כפית מלח
כוס וחצי סוכר
שקיק אבקת אפייה של 10 גרם
כפית תמצית וניל איכותית
ההכנה
לחמם תנור לחום של 170 מעלות,להכין תבנית מלבנית בגודל 22 על 33 ס"מ
לערבב קמח תירס+קמח רגיל בקערה גדולה
להרתיח חלב, להסיר מהאש להוסיף חמאה ולערבב שיימס
לצקת לקערת הקמחים באיטיות חלב רותח וחמאה מומסת.לערבב
להוסיף שמנת,ביצים,גבינה,סוכר,מלח ואבקת אפיה
ההכנה
לחמם תנור לחום של 170 מעלות,להכין תבנית מלבנית בגודל 22 על 33 ס"מ
לערבב קמח תירס+קמח רגיל בקערה גדולה
להרתיח חלב, להסיר מהאש להוסיף חמאה ולערבב שיימס
לצקת לקערת הקמחים באיטיות חלב רותח וחמאה מומסת.לערבב
להוסיף שמנת,ביצים,גבינה,סוכר,מלח ואבקת אפיה
10 comments:
Hi Chanit!
I followed the link to Sailu's food blog as you have posted and WOW! what a great find that you shared with us. I simply love indian cuisine (well everything) and it's very helpful how she puts together her posts. Thanks again for adding the link, otherwise I never would have found her!
rowena ,
Thank you for your comment !!!
I think we all are here to share something ,something good,tasty,one great photo, some helpful links or any good Idea :-)
* Always glad to see you here !
Your cornmeal cake looks delicious! I really like your use of step by step illustration. Btw, what is AL flour? Thanks.
Hi sharon and Welcome !
It must be AP= all-purpose flour , sorry .
Thanks for your comment ! :-)
This looks so delicious. I am amazed at how many things I see you cooking that are things I am familiar with in a similar form. Thank you for sharing your wonderful recipes.
fran, Thank you !
Mon said this cake is known also (in Romania) as 'ALIVANKA'(I can't find it in English..), anyway It's interesting - All those familiar-tasty recipes ;)
Chanit, another awesome cake!would love to try this one ..:)
Thanks lera,
Please let me know if you like this cake ;) we do.. !
This is great!
I loved it when my grandma used to make it, and now you have posted the recipe!
It is in the oven right now!
Thank you!
Hi !
please let me know how much you loved it :)
Thanks for visiting ;-)
Post a Comment