Oatmeal Muffins
Oatmeal Muffins
1 cup quick cooking rolled oats
300 gr plain yogurt
1/2 cup AL flour
1/2 cup wholemeal flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1/2 cup demerara sugar
1/2 cup raisins (golden)
1 egg
1/2 cup oil
H O W :
Preheat the oven to 180C [350F], oil 2 Muffins pans - for 12 Muffins.
Mix the oats + the yogurt.
Mix AL flour + wholemeal flour+ baking powder+ baking soda+ salt+sugar+raisins.
Add the egg + oil to the yogurt mixture. Add this to the dry mixture and mix (Please don't overmix). Pour the mixture to the nuffins pans.Bake 25 minutes until golden.
מאפינס שיבולת שועל וצימוקים
על פי מתכון של פיליס גלזר
ניתן להשתמש בשמנת חמוצה/ריוויון/יוגורט
המצרכים
כוס שיבולת שועל= קוואקר
שלוש מאות גרם =1/4 1 כוסות יוגורט - כשני גביעים
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס קמח לבן -רצוי קמח ללחם
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כוס סוכר חום בהיר, מהודק
חצי כוס צימוקים - אני השתמשתי בצימוקים כהים
ביצה
חצי כוס שמן
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ומשמנים תבנית של 12 מאפינס
מערבבים בקערה את שיבולת השועל והיוגורט, ומניחים ל-3 דקות
מערבבים בקערה גדולה את שני סוגי הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, הסוכר, המלח והצימוקים
מוסיפים לתערובת היוגורט את הביצה והשמן ומערבבים היטב
בעזרת כף עץ, מוסיפים את תערובת היוגורט לקערת החומרים היבשים, ומערבבים רק עד שהקמח נספג
יוצקים את העיסה לשקעים. אופים במשך כ-20-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים. מצננים מעט מחוץ לתנור, ומחלצים את המאפינס בזהירות מהשקעים אפשר להעזר בכפית
אוכלים חם/קר
חצי כוס קמח לבן -רצוי קמח ללחם
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כוס סוכר חום בהיר, מהודק
חצי כוס צימוקים - אני השתמשתי בצימוקים כהים
ביצה
חצי כוס שמן
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ומשמנים תבנית של 12 מאפינס
מערבבים בקערה את שיבולת השועל והיוגורט, ומניחים ל-3 דקות
מערבבים בקערה גדולה את שני סוגי הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, הסוכר, המלח והצימוקים
מוסיפים לתערובת היוגורט את הביצה והשמן ומערבבים היטב
בעזרת כף עץ, מוסיפים את תערובת היוגורט לקערת החומרים היבשים, ומערבבים רק עד שהקמח נספג
יוצקים את העיסה לשקעים. אופים במשך כ-20-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים. מצננים מעט מחוץ לתנור, ומחלצים את המאפינס בזהירות מהשקעים אפשר להעזר בכפית
אוכלים חם/קר
No comments:
Post a Comment