July 9, 2007

קרקר מלוח

Salty crackers
Homemade crackers were (and will be ) kind of a challenge for me.making them like or better then those you can buy here . These salty crackers are like a snack , but can become instead of a bread slice.everytime you change your grains mixture, you'll get some new taste..; the crackers are crispy, brown (even before baking), and can give you a satisfied feeling immediately. Using nigella adds some extra flavor. [I've found this recipe in the Israeli site bsh. forum written by Eder kaplan moor here in Hebrew]
Salty crackers
140 gr AP flour
140 gr whole meal flour
140 Rye flour
1 ts salt
180 ml olive oil
180 ml water
1 1/2 cups mixture of any kind grains and spice you like
(I use oatmeal-not for cooking, sesame and sunflower seeds and nigella Seeds Preheat the oven to 170C
Mix (by hand) the flours,salt, water , oil and 1 1/4 cups of the grains mixture. Divide the dough to 2 and leave for 30 minutes, covered.Roll each part thin, sprinkle with half of the rest grains (about 1/8 cup or more), roll the grains into the rolled dough with your rolling-pin .Prick the dough with a fork (not letting him rise), make cuts (not deep ), so after baking you will break the dough easyly. bake for 25 minutes.









קרקרים
מאה וארבעים גרם קמח רגיל
מאה וארבעים גרם קמח מלא
מאה וארבעים גרם קמח שיפון
כפית מלח
מאה ושמונים מ"ל שמן זית
מאה ושמונים מ"ל מים


כוס וחצי דגנים ותבלינים - אני שמתי קווקר מלא, שומשום, זרעוני חמניה,קצח-מלאתי מיכל פלסטיק של 250 גרם בתעורבת

.לערבב הכל, מלבד רבע כוס דגנים ותבלינים
.לחלק ל- 2 , לעטוף ולהניח ל- 30 דקות
.לרדד דק, לפזר תוספות ולעבור עם מערוך
לדקור את הבצק שלא יתפח, לסמן ריבועים או צורות אחרות בעזרת סכין, לאחר האפיה נשבור את הקרקרים בדוגמא זו
.לאפות ב 170 25 דקות
מפה המתכון


A new Ice fruit in Israel- Eskimo strawberry and mango flavored fruit ice pops - 8 x 70 gr each one, no fat.. 20% fruit inside - refreshing for the Israeli summer , we love them .

פה ולימים ספורים בלבד
עוגה לשבת--->בקובץ מוכן להדפסה ,רק לסמן ולשלוח להדפסה -->עוגת גבינה שמצליחה תמיד --->המתכון הנפלא -


Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com
AddThis Social Bookmark Button

No comments:

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com