July 30, 2007

ספר הבישול הגדול למטעמי ישראל מאת מולי בר-דוד

רעיונות טעימים מתוך הספר האדום, ספר הבישול הגדול למטעמי ישראל מאת מולי בר-דוד
בילדותי אהבתי מאוד את הספר, כבר אז לא היה ניתן לרכוש אותו, בחנויות לממכר ספרים. השאלתי את הספר מהספריה ופשוט רשמתי את מתכוניו ב-2 מחברות קשיחות כריכה. חלק א' וחלק ב'. מאוד רציתי שהספר יודפס שוב, עד שלאחרונה ראיתי את הספר של מולי בר דוד, בכריכה חדשה ואדומה מונח לו ברשת גדולה לממכר ספרים, רצתי ורכשתי אותו. הנה מספר רעיונות להכנה מתוך הספר
לחם לבן של אמא
לחמם 2 כוסות מים, להוסיף כף מלח, שתי כפות סוכר ושתי כפות שמן. להניח עד שהמים יהיו פושרים
להמיס שלושים גרם שמרים טריים ב-שתי כפות מים, להוסיף למים הפושרים
לנפות שש כוסות קמח ולהוסיף אותו בהדרגה לנוזל עד לקבלת בצק חלק וגמיש, לכסות להתפיח ללילה
בבוקר ללוש שוב על משטח מקומח. ליצור כיכרות, להניח בתבניות ארוכות משומנות לתפיחה נוספת, עד להכפלת הנפח
לטרוף ביצה אחת ולהבריש את הכיכרות.לאפות בחום בינוני כ- 45 דקות, עד שהלחם נפרד מהתבנית

מרק גולש הונגרי
לחתוך חצי קילו בשר בקר לקוביות, ולהשרות אותו ברבע כוס חומץ לשעה או יותר
לטגן 3 בצלים קצוצים ב-2 כפות חמאה עד שיזהיב, אבל יישאר רך. להוסיף כף פפריקה חריפה ולטגן עוד דקה.להוסיף את קוביות הבשר ולטגן כ- 5 דקות. להוסיף שש כוסות מים, כ- 5 שיני שום, כפית מלח וקורט קימל ולבשל על אש קטנה כשעתיים
להוסיף קוביות מ- 2 תפוחי אדמה ולהמשיך לבשל עד שיתרככו

לפני שאני ממשיכה יש לי המלצה טעימה, השבוע סעדתי אצל קרובי ובין היתר, הוגשה לי פסטרמה ביתית מהמקרר כמו שאני אוהבת מושרת במרינדה ואפויה בתנור,היה לי מעט מלוח אבל קר וטעים .ששאלתי למתכון..נאמר לי שהוכן מספר הבישול הרומני מבית טוב שהושאל מהגיסה, אז למי שיש את הספר המתכון מומלץ בחום, אני כמובן אנסה להשיג את המתכון
 
 

July 27, 2007

Fresh From The Market 2007










  
I'm still playing with colors...



Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

July 24, 2007

From me to youגם צביעה על עץ

Yulia send me yesterday some wonderful photos of her mother's Artwork: Creative Cakes;It wasn't easy to choose only one picture.. because I love them all.. here is the baby cake in pastel pink.
* Marylaine.Com send me (in the weekly newsletter)a nice link(I didn't try it yet but I like the Idea)Learn how to make your photos into coloring pages ,"A tutorial on how to use Photoshop to turn your family photos into a coloring book " and much more,here is the link
New in our Blog:
* my del.icio.us - updated on a daily base
* We have now a new background color, not white anymore,do you like it?
* A new recipe Index was born this week:5 Recipe Index for:Breads,Buns and Rolls,Cookies and Bar Recipes,Cakes and the fifth Index:Sweet & Salty Recipes-you just need to click on the small picture under the Index name, then you'll get a new window with all the recipes; I hope this helps.PLS let me know if something doesn't work.
To you, my dear visitor and reader,
I want to thank you for coming back and visiting my Blog ,I'm Sorry for my late reply here in your comments and by mail.I'll be with you shortly :-)


I'm trying to bake more healthy Breads and Rolls at home, by using more whole wheat flour , even I like the taste of white Breads (with bread flour)sometimes, richer doughs; Few days ago, I've found a new rolls recipe:Italian Wheat Rolls, which seem to be healthy rolls..anyway,It was a must to add more and more flour ,the dough was too sticky..but finally I've got 24 brown and soft rolls,I add only 1 TB sugar to the dough and it was good enough..
It's so warm here, so it's no easy to stay in your kitchen, close to the oven at night, for few hours.. yes, that's what I did..
Making it more easy I've baked
Sigal's Maple Cake, mixing eveything by hand, in one bowl..after a quick baking ,then pouring maple syrup above the baked cake..and yes you get a soft-sweet cake for your guests.
It was my first try with Filo pastry today, and it was so easy.So, now, I'm not afraid anymore ..and I'll keep playing with this pastry.This Cheese-filled cake is the Bougatsa cake,the jewish version, from a Cookbook I love very much:Sephardic Flavors by Joyce Goldstein; The cake is made of 5+5 Filo sheets, and the filling is made of cream cheese,sugar, eggs and vanilla.easy to make and a nice cake.

July 20, 2007

כל מיני

1. The Black Forest Cake [Full step by step recipe is here], today with more cream (=750 ml at all ) for sweet A.'s birthday.

2. Tate's Bake Shop Chocolate Chip Cookies, yes..again [Here is the recipe]


3.Heda's Chocolate Roses - Full recipe for Heda's dough is here שושני השוקולד של הדה
For the roses dough-mix: 350 gr AP flour + 10 gr baking powder(=2.5 ts), add 2 TB sugar + 3 egg yolks+200 gr soft butter+200 gr sour cream , add more flour as needed to make a soft dough, chill for 1 hour or more .Then divide the dough to 4, roll each one to a small rectangle , spread with the meringue filling .To make the filling:beat 3 egg whites+1 cup sugar until very stiff .now fold in 2 TB cocoa + 1 TB self raising flour.roll each part carefully (the dough is very soft!), cut into 1inch pieces (=2-2.5cm) and bake in preheated oven -350F (=180-190C) ,for 20 minutes or until done.

More new from my kitchen - soon :-)
מתכון מעניין שמצאתי ברשת, אני מביאה אותו כלשונו,טרם נוסה , אבל בקרוב
חמוצים עם הרתחה / עינת קורן
להרתיח בסיר 2 קומקומים של מי ברז
לכל קומקום כוס וחצי חומץ
כף גדושה (בהריון) קארי
שלוש כפות מלח רגילות
כפית שטוחה כורכום
ראש שום לפתוח ולזרוק אותו לסיר מבלי לקלוף
פלפלים צהובים להחמצה
לבשל על הגז עד שהפלפלים רכים. (ניתן לנעוץ סכין בתוכם כדי לבדוק את הרכות).לאחר מכן להוסיף גזר-פרוס לפרוסות, כרוב (חתיכות גדולות) וכרובית בפרחים גדולים.לבשל עוד כ 15- 20 דקות
לצנן ולטרוף.... יכול להחזיק שבועיים במקרר ללא קושי
ועכשיו ,לנושא אחר לגמרי, עוגות מפוסלות בבצק סוכר.נתקלתי במקרה באתר של ליהי רוזנברג-טובול, בעקבות הכתבה הזו, מומלץ לשוטט באתר היפה של ליהי, פה ניתן לצפות בשעורים פרטיים בקבצים בנושאי פיסול בצק סוכר בנושאים מגוונים,התרשמתי

המלצת קריאה:על הכתיבה בבלוג מתוך חורים ברשת של גל מור, אוהבת לקרא אותו ומנויה, כמובן

July 17, 2007

שני לחמים חדשים Foccacia Genovese

2 new Bread recipes , both of them are with starters, easy to make and wonderful results !
I -Pane (Green) Olive Tuscan Bread לחם זיתים טוסקני
Pane Green Olive Tuscan Bread (saltless bread)/by Dean Brettschneider- nzbaker.nz לחם זיתים טוסקניStarter
120g bread flour
good pinch active dried yeast
80ml water
Mix together to form a dough and leave in a oiled and covered bowl over night
Dough
500 bread flour
2 tsp dried active yeast
20g olive oil
360 ml water
60g green stuffed olives, drained and sliced.(I use klamata olives)

In a large mixing bowl place the flour, yeast, oil, fermented dough. Add the water and using a wooden spoon combine the ingredients together until a dough mass has formed. Full recipe is Here

Then tip the dough out onto a lightly floured surface and knead for 10 – 15 minutes (taking a rest period of 30 seconds, every 3-4 minutes) until the dough is smooth and elastic in feel. Add the olives and gently knead into the dough.
Place the dough into a lightly oiled large bowl, cover with plastic wrap and leave in a warm place for 45 minutes (until almost doubled in size) then tip the dough onto the bench and gently deflate it by folding it onto itself 3 – 4 times, return the dough to the lightly oiled bowl and cover with plastic wrap, leave a further 30 minutes in a warm place.
Divide into 2 equal pieces, and mould into a round ball shape. Place onto a baking tray lined with non-stick baking paper, and cover with a sheet of plastic and allow to proof (rise) for approx. 45 – 60 minutes, the dough should be still slightly active to the touch).
With a sieve, lightly dust flour over the cobs and using a very sharp knife, make 4 diagonal slashes across the top of each cobs, and again the other way to create a trellis pattern cut. Place the baking tray into a preheated oven set at 240°C, with a small ovenproof dish in the bottom shelf. Throw 3- 4 ice cubes into the ovenproof dish to create steam and quickly close the oven door.
Bake for 15 minutes and then turn the tray around, reduce the oven temperature to 200°C and bake for a further 10 minutes or until a golden brown colour is achieved and the bottoms sound hollow when tapped.

Here is my Starter, now ready to use
II - Foccacia Genovese פוקאצ'ה מגנואה

Full Foccacia Genovese - recipe by Dan Lepard

The dough: I use only hald dough for 1 Foccacia
1000g Italian 00 flour (100%) - I use Bread flour mixed with AP flour (more flour was needed
325g sour starter (32.50%), made with 50% flour to 50% water - I use an old milk -flour starter
7.4g slow-activity yeast (Craftbake) (0.74%)
22.4g fine sea salt (2.24%)
25g dark dry malt (Edme)(2.50%) - I didn't add the dry malt
50g extra virgin olive oil (5.00%)
50g refined pork lard (5.00%), optional - I didn't add this
650g water at 10ºC (65.55%)
final dough temperature around 22ºC

Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

July 16, 2007

עץ הבננות ועוד

New photos from my sister's garden , the Banana Tree was a great surprise !




 
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

July 15, 2007

New from our Home משהו מרענן ליום כל כך חם - העוף של אנסלי

משהו מרענן ליום כל כך חם

באחת רכישות הספרים האחרונות מצאתי באיזה מדף נמוך למדי, ספר בישול של השף אנסלי הריוט. ספר המתכונים כולל קרוב ל-200 עמודים עם אוכל פשוט וטעים, בהוצאת הבי.בי.סי. הספר גדוש הומור ותמונות השף המשעשע ונמכר במחיר מגוכך עקב פגם בכריכה הרכה שסודר חיש קל בבית. הספר נקרא ארוחות בדקות, כלומר מגוון הצעות להכנת ארוחות טעימות בזמן הכנה או בישול קצרים. יש פה מגוון של מנות ראשונות, סלטים, מרקים, חטיפים, מנות לצמחונים שבחבורה, דגים, עוף ובשר וגם קינוחים. מהשבוע אני חורשת את הספר לעומקו ומוצאת אוצרות. בעמוד 34 נמצא מתכון מעורר תאבון לכנפיים אפויות ברוטב, שם המנה היה נחמד גם: כנפי עוף שתלקקו מהם את האצבעות, מתאים לשמונה כנפיים או חלקי עוף בינוני-קטן. ניגשתי להכנה עם אילתורים ועם מה שהיה בבית ודווקא עם כרעיים שהפולקה הופרד מהם בקושי על ידי. המתכון פשוט וקל, הנה כיצד אני הכנתי אותו
במחבת מזהיבים בצל בינוני קצוץ דק ומספר שיני שום קצוצות. לאחר דקות ספורות להוסיף למחבת שתי כפות דבש, שתי כפות קטשופ או רסק עגבניות קטן מדולל במעט מים, ארבע כפות רוטב וורצ'סטר, מספר טיפות רוטב טבסקו ושתי כפיות חרדל. לבחוש כדקה ולכבות את הלהבה. בכלי נפרד, לערבב מספר כפות קמח מתובל במלח ופלפל. לתבול את הכנפיים או חלקי העוף בקמח מכל צד, ולאחר מכן למרוח מכל צד מהרוטב במחבת, זהירות זה קצת חם ,להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לאפות עד שמוכן בחום של 200 מעלות. אני הופכת את חלקי העוף מספר פעמים במשך שעת האפייה. ליקקנו את האצבעות, אז צר לי, לא נותר מה לצלם. בתאבון
 
אחד מהסלטים המרעננים כשחם לנו הוא סלט כרוב סגול. קל להכין אותו, והוא יכול להישמר במקרר טעים ימים ספורים. ככה מכינים-  לנקות כרוב. לחתוך ל2 או 4 חלקים ולגרד במגרדת רבועית על החלק הגס יותר, כמובן שניתן לבצע את הפעולה במעבד המזון. להכניס את כל הכרוב המגורד לקערה. בקערה קטנה יותר לסחוט מספר לימונים לפי הטעם, להוסיף שמן קנולה- מספר כפות, כפית עד שתיים סוכר, וכחצי כפית מלח רגיל או יותר. לערבב את חומרי הרוטב ולצקת מיד על הכרוב המגורד. הכרוב ישנה את צבעו ויהפוך ורדרד. זה בסדר.לערבב היטב, ולהעביר לכלי איחסון ולקרור. ניתן גם להוסיף מיונית לפי הטעם
לא תמיד נעים לשאול לשם הבושם ביחוד כשמריחים ריח כל כך נעים. הפעם לא התאפקתי, במיוחד כשמדובר בחומד של בחורה- הבייביסיטר אצל אחותי. מדובר בפרפיום, הניתז כשמן בריח של וויט מאסק, בקבוק נאה בתכולה של 30 מ"ל, שמחזיק הרבה זמן..כך אמרה לי המשתמשת. המוכרת לא יעצה להתיז על פרטי ביגוד.קניתי. ריח עדין של ניקיון

July 13, 2007

עוגת גבינה וביסקוויטיםNo bake cheese- Biscuit Cake


No bake cheese- Biscuit Cake/
Elite -
375 gr-500 gr biscuit * [375 is for 3 layers cake , 500 for 4 layers cake)
Milk for diping the biscuits
500 gr soft white cheese 5-9% fat
500 ml sour cream 15% fat
500 ml whipping cream
200-250 gr sugar (= 1 cup or 1 1/4 cups)
2 TB vanilla pudding
(made of sugar and starch)
9X13 dish

Make the first biscuit layer with soaked biscuits.
Mix cheese,sour cream,sugar and vanilla pudding
Whip the cream and fold it to the cheese filling. Spread the first biscuit layer with the cheese filling, make more layers, in the same way.end with a biscuit layer.. Serve after few hours, or after a night..
* Israeli biscuit = crispy & rich petit beurre


עוגת גבינה וביסקויטים
מתכון מאריזת ביסקויטים של עלית: 375 גרם ביסקויטים של עלית,חלב לטבילה,500 גרם גבינת סקי ,שתי שמנת חמוצה,500 מ"ל שמנת מתוקה,250 גרם סוכר ,אני שמתי רק 200 גרם,2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אני השתמשתי בתבנית בגודל 22 על 33 ס"מ
להניח שכבת ביסקויטים טבולים בחלב, מעל המלית ושוב שכבות ביסקויטים, סה"כ שלוש שכבות ביסקויטים, אני עשיתי ארבע, אבל זה בטעות..ואז השתמשתי ב-500 גרם ביסקויטים, עם אותה כמות גבינה
להכנת מלית הגבינה
לערבב גבינה,שמנת חמוצה ,סוכר ואבקת אינסטנט.להקציף שמנת מתוקה ולקפל לתערובת הגבינה
 
אני מצרפת את אחד הפרחים שפגשתי בדרך, ונתפס במצלמתי :-)

Reading .. משהו לקרא-ותודה לקולקטיב ,המשך יבוא
* please take a look :What the World Eats +listen here
* Kaleidoscope: Mysterious Worlds of Light
* How Ads Really Work: Superfans and Noobs
חדש:הבלוג החדש של אור רוזנבאום,בנוסף לבלוג האוכל הקיים- מחשבות איטלקיות
עידכון 15.7.07 : תודות למערכת ידיעות אחרונות על שעלינו ברשת,תודה על ההמלצה
 
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

July 10, 2007

Hamburger Buns לחמניות המבורגר נפלאות
Eating my Hungarian salami- Herz, with Rose Levy Beranbaum's Hamburger buns..
Few days ago after my parents came back from Hungary, I wrote about that wonderful salami I'vd got ("..and the "
original ungarische salami" - Herz, which I can eat without bread at all ..) , But I can eat it with a big big Hamburger bun -[<-- span=""> this recipe can be easyly printed] isn't it a great Idea ? .. :-)
Some of the interesting recipes are found by mistake, even this one.So , after I've got a mail with another buns recipe, I looked in google for more information and get the washingtonpost site,that mighty-appetite Blog (now I have what to read ! ), as written there .." Wanna blow your guests away? Make your own buns. Seriously. It's not too late, if you've got a few free hours today, and it's not hard at all. Inspired by pastry guru Rose Levy Beranbaum " I made this recipe <-- span="" style="color: #999999;">not the other " Sesame Burger BunsFrom "The Bread Bible" by Beth Hensperger".] The dough and the buns are wonderful,long risings, usuing whole-wheat flour , honey, olive oil ,good things. Baking time in my oven was 20 minutes at all.make them and you'll get half soft XL size buns for hamburger or any sandwich you'll like . I hope you will love these buns as we do ! :-)




Beranbaum's Best Buns - The recipe /The Washington Post,I found the recipe in the Blog A Mighty-Appetite -Washington post










לחמניות המבורגר ,ולא רק להמבורגר מצויינות, מכילות מלבד קמח רגיל, גם מעט קמח מלא, דבש, שמן זית.מתכון -פה, התפחות מאוד ארוכות. מתקבלות שמונה לחמניות ענק.הוספתי לבצק זרעוני חמניה ושומשום. מומלץ לאפות 20 דקות. בתאבון
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com