July 28, 2008

Zingerman’s Funky Chunky Dark Chocolate Cookies עוגיות צ'אנקי פאנקי של זינגרמן

I've baked the Zingerman’s Funky Chunky Dark Chocolate Cookies .. again
But yesterday as they should be .. 12 Large Cookies , not small like last time .. ; I couldn't dind easily a box or a cookie jar, they are really big and tasty too ! [please feel free to enlarge these pics]

Zingerman’s Funky Chunky Dark Chocolate Cookies עוגיות צ'אנקי פאנקי של זינגרמן1 2⁄3 cups all-purpose flour
3⁄4 tsp. baking soda
3⁄4 tsp. fine sea salt
2 vanilla beans
1⁄2 cup butter, at room temperature
1⁄2 cup firmly packed muscovado or dark brown sugar
1⁄4 cup plus 2 tbsp. sugar
1 large egg
8 oz. dark chocolate, broken or chopped into bite-sized pieces
4 oz. walnut halves and pieces, toasted .

Instructions

Preheat oven to 350°.
In a small bowl, whisk together the flour, baking soda, and salt.
Split the vanilla beans lengthwise with a small, sharp knife.
With the tip of a small spoon, scrape out the seeds into a large bowl (reserve the pods for another use).
Add the butter and mix together. Stir in the sugars and egg until creamy. Gradually stir the flour mixture into the butter mixture until thoroughly combined, then stir in the chocolate pieces and nuts. Chill the dough for 10 minutes in the refrigerator.
Line two baking sheets with parchment paper. For each cookie, form 1⁄4 cup of the dough into a ball, then press out on the cookie sheet into a 3 1⁄2" round, about 14" thick. Place the rounds of cookie dough about 1 1⁄2" apart.
Bake, one sheet at a time, for 7–10 minutes, or until cookies are golden brown and baked through.
Cool on the baking sheet for 1 minute, then transfer to a rack.
Serve hot or cool and store up to 2 weeks, although to keep them that long you may have to hide them as well.

full recipe - the saveur site
[This recipe was first published in Saveur in Issue #71]


 
before baking..

אז מי זה מר זינגרמן (שעל שמו קרוי המתכון האמריקאי הזה), את זה ,אני עוד אברר..
העיקר שיצא לי ממנו משהו מתוק היום ..
תגידו קרה לכם פעם מה שקרה לי, היום? ...
קיבלתי היום מספר מתכונים במייל (גם את זה,ועוד כמה טעימים ביותר) , קראתי,נתתי מבט גם בתמונות..ורצתי למטבח
הייתי חייבת להכין את כל מה שראיתי.. את העוגיות אכין כאן ועכשיו.
--
קשה להאמין, אך למטה ,בתמונה יש הוכחות, גודל העוגיה הזו = 10 ס"מ
בעוגיות הללו יש מלח ים, הוא מורגש פה ושם בעוגיה ,יחד עם שברי שוקולד מריר- הוא מושלם
ממתי אופים 6 עוגיות בתבנית אחת גדולה ?
וממתי, יחד עם שפע הצינצנות וקופסאות האיחסון במטבח, קוטר העוגיה גדול מקוטר פתח כל צינצנצת .השאלה הכי קשה:אתם חושבים שזה קל לצלם עוגיה ולהשאיר אותה שלמה?לא זה לא היה קל, ויש גם לזה הוכחות ..
עוגיות שוקולד פאנקי צ'אנקי של זינגרמן
הכמות:12 עוגיות ענק
החומרים:
1 2/3 כוסות קמח רגיל = 235 גרם קמח
3/4 כפית סודה לשתיה
3/4 כפית מלח ים
גרידת מקל וניל או מעט תמצית וניל איכותית
100-120 גרם גרם חמאה רכה
1/2 חצי כוס סוכר חום כהה או סוכר דמררה- שמתי הפעם סוכר דמררה זהוב
1/4 כוס + 2 כפות סוכר לבן
1 ביצה גדולה
200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות
כ-100 גרם אגוזים קצוצים

ההכנה
* לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
* לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה
* בקערה קטנה לערבב קמח+סודה לשתיה ומלח
* בקערה גדולה לטרוף חמאה, וניל, 2 סוגי סוכר, להוסיף ביצה, קל לטרוף ידנית (לא חייבים מיקסר)
* להוסיף תערובת קמח לתערובת חמאה לערבב היטב.
* להוסיף שברי שוקולד ואגוזים קצוצים.
* לערבב ליצירת בצק.
* לצנן 10 דקות במקרר
* ליטול כמות בצק השווה לרבע כוס מדידה
* לכדרר לכדור, לשטח ביד ואח"כ בתבנית לעיגול בקוטר של כ-7 ס"מ
* להניח במרחקים - 6 עוגיות בתבנית אחת (את יתרת הבצק לצנן במקרר)
* לאפות בתנור החם 10-12 דקות, עד שזהוב
* לצנן בתבנית דקה או שתיים
* העוגיות מתקשות ומרקמן הן חצי רכות חצי קשות וטעימות מאוד
* לאחסן בכלי אטום עד שבועיים
הערה:ניתן ליצור עוגיות קטנות יותר ,ולשנות את זמני האפיה בהתאם
I want to thank Ulrike for her great recipe for the Semolina Pudding, it's one of the best I ate, and now become our family favorite (and very easy cooking too)- Here is the recipe
פודינג סולת מעולה- מתכון מפורט בעברית- פה- תהנו
ברכות הדגים במקום,הרבה דגים קטנים, דגיגונים וגם ענקים צבעוניים כאלו..

מים שמים,בתוך הבריכה

עצים כמעט עד השמיים וענני צמר-גפן סביב


above:visiting Hedera on monday
למעלה בתמונות:סמוך ליד לבנים- חדרה -קרוב לקניון חדרה
chanita harel© כל הזכויות שמורות

3 comments:

Anonymous said...

Chanit, the cookies look great! And the semolina pudding sounds interesting too.Semolina is yummy, in my childhood in Finland I used to eat a Finnish version of semolina pudding, which is very nice, you should try it if you like semolina:
http://www.astray.com/recipes/?show=Whipped%20berry%20pudding%20(vatkattu%20marjapuuro)

Maria Verivaki said...

fantastic cookies - chocolate chip can't be beat

Anonymous said...

היי חנית, לא תאמיני אבל אני גרה ממש ממש קרוב לזינגרמנס, בית הקפה הכי אובר רייטד בעולם אבל נראה לי שאנסה את העוגיות האלו.

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com