August 1, 2008

My first "kurtos kalacs" - Yummy ! קיורטוש הונגרי-מעולה

... I'm not sure you have to travel to Hungary to eat kurtos kalacs.. :)
You can find this sweet and special cylinder shaped pastry
also in Tel Aviv, Israel.[hebrew link]
Meanwhile,till I come back , you can watch this film: how Kurtos is made in Tel Aviv ..
 



היתה לי חוויה עצומה- שעתיים וחצי קסומות של הנאה בהצגת "אנה קרנינה"- באולם אריסון, ועל זה כנראה בפוסט נפרד
ממש במקרה, ללא תכנון מוקדם, בסיום ההצגה ,בפנייה לרח' לינקולן ראיתי את השלט של- קיורטוש-המאפה ההונגרי
חייבים להכנס, אמרתי
כתבות קודמות
ברשת ובעיתונות בעבר הקרוב, על סניף הקיורטוש ברחוב בוגרשוב, עוררו את סקרנותי כבר אז
סימנתי לי לבדוק את המקום המגיש את המאפה ההונגרי היחודי זה, קרוב מתי שיתאפשר
מתברר, שברח' לינקולן ,זהו הסניף השני שהוקם לאחיו בבוגרשוב
היה נפלא לשלב שתי חוויות ,אחת לנפש, השניה לגוף
--
המקום מואר, מעוצב בגווני כתום אפרסק בהיר,גוון חמים, שולחנות בפנים ובחוץ, מצופים במוזאיקה צבעונית
כל שולחן שונה בצבעיו מהאחר
נעים, נקי, מסודר, סועדים נכנסים, יוצאים, יושבים בפינה אינטימית בפנים, בזוגות
גם חבורה צוהלת על קיורטוש וקפה בחוץ, לא משעמם פה
ניתן לשבת במקום ולאכול את המאפה הזה , ניתן לבא, לקנות ולקחת הביתה
לפנק את האשה או החברה, ראיתי כמה כאלו, חבושי קסדות שעשו שם סיבוב מאוחר מאוד בלילה,יצאו עם שקית מתוקה
המקום מוכר גם מגוון עוגיות ארוזות, עוגות טורט שלמות בקרור, עוגות קטנות מקוררות, לא בדקנו
מה זה קיורטוש Kurtos Kalacs
מאפה בצק שמרים הונגרי, כגליל ענק, חלול בתוכו
[
Kurtos Kalacs בגוגל תמונות ,תקבלו מגוון תוצאות מעניין ]
הגליל הענק מצופה במגוון טעמים, שוקולד, חלווה, שומשום,נוטלה,אגוזים.. ונמכר במחיר של כ-22 ש"ח האחד
גליל קיורטוש אחד יספיק בקלות לשניים, ויותיר לכם שארית ארוזה לקחת הביתה, למי שלא בא איתכם
גליל בצק הקיורטוש מגולגל, בפסי בצק הדוקים על גליל עץ ייחודי ועבה הכולל ידית אחיזה קשיחה, במרווחים, בזמן התפיחה והאפייה, גלילי הבצק מתאחדים ויוצרים כמו טבעות טבעות שזופות החוברות אחת לשניה
המאפה נאפה על גלילי הבצק, כל קיורטוש על גליל נפרד,בתמונה-גלילי העץ
לא בטוח שניתן לשחזר את הכנת המאפה בבית.. אחרת הייתי מנסה


נכנסתי למקום, שאלתי את המוכר החביב,איך מזמינים, כמה קיורטוש צריך לשניים
"תתחילו עם אחד.. נשאר כרגע בציפוי :שוקולד וחלווה.. מה תרצו.."
ו"..מה תשתו?"
- "תן לנו בבקשה את הקפה הכי טוב שיש לך"
וכך היה
הזמנו קיורטוש שוקולד
המקום מציע שתיה קרה או חמה, הזמנו 2 קפה הפוך. טעים מאוד
"שבו, אנו כבר נביא לכם.."
נכנסתי שוב לאחר בצוע ההזמנה, ושאלתי רשותו של המוכר לצלם ולכתוב על המקום
".. הרבה מצלמים פה וכותבים"
אז אם מרשים לי, אני מצלמת, אבל זריז, כי הקיורטוש ממתין לי כבר גם על הצלחת בחוץ
נטלנו פיסות מהמאפה הזה, גליל, כמו צמיד יד לא דק
וזה כל כך טעים
פריך בחוץ ,שזוף מהאפייה, חמים עדיין, זרוי בסוכר וממולא ממרח שוקולד עדין
התוך בהיר ורך
זה כה טעים ומענג, לקלף עוד ועוד
לא רציתי להפסיק
--
את מה שנותר, ארזו לנו הביתה, וקנינו עוד אחד שלם ארוז יפה,מתנה למישהי מיוחדת ואהובה
שאלנו את המוכר לגבי איחסון מומלץ
לדבריו, הקיורטוש יחזיק יממה בחוץ, ליותר זמן מומלץ להקפיא
לפני האכילה,להפשיר דקות ספורות בחוץ או ישר לתת מכת חום קצרה בטוסטר,בכדי שהסוכר העוטף, לא יהפוך לקרמל
היה מצויין, אנו נחזור וגם נמשיך להמליץ
--קיורטוש- המאפה ההונגרי
רחוב לינקולן 18
תל אביב
 

10 comments:

Marcela said...

In the Czech Republic they are called "trdlo". Delicious! I've eaten them in Prague.
Have a nice weekend,
Marcela

יערה said...

איזה יופי של ביקורת!

בהחלט עושה חשק ללכת להנות מהחטא המתוק הזה..

שבוע טוב,
יערה

miri said...

I've planning to try it for months, but haven't got the chance yet. Now it's back in my consciousness, hope to try it soon, it looks and sounds nothing but wonderful!

chanit said...

Dear Marcela,
Thank you, good to know.
Yesterday we ate the one which was kept in the frezzer - sweet and wonderful !
Have a great week :)

chanit said...

תודה רבה יערה
אכן חטא מתוק ומושחת..פעמיים בשנה מותר, לא ? תודה שבקרת :)

chanit said...

Thank you dear miri
זה משהו, אתמול הוצאתי וחיממתי אחד מהפריזר, וניסיתי אותו.. על משפחתי שלא טעמה קודם, אמרו "מתוק", אבל טעיםםםם
מחכה לקרא את דעתך
שבוע ויום מתוקים :)

culinarytravelsofakitchengoddess said...

Wow!!! I've never seen anything like that before, it looks lovely.

falcon said...

me-u-le!!!!! Look delicious we are drooling in front of the computer

Pyramid Quest said...

Wow :)

I really enjoy reading your blog !

I ate Kurtush Kolatch once as a kid
when my parents took me ona "Tiyul Shorashim" to Romania ...

It was somewhere in Transilvanya and the year was 1977 ...

They didn't know what it was never ate it before , and I sure didn't but it was the taste of paradise ...

We never bumped into it again in Romania ...

I never forgot it, and over the years have tried repeatedly to find out the secret , asked Hungarian grandmothers of friends, asked in Hungarian & Romanian restaurants , asked in Budapest ,
even had a Hungarian girlfriend ,
googled ... and - YOK/NADA/GOURNISHT

untill earlier this evening I stumbled into your blog looking for a Pita recipe ...

I am sooo excited even though I'm a bit far from Bograshov at the moment(~ 7800km).

N.B. Sorry for the English

Anonymous said...

Hey, thanks for the review! I was trying to look it up whether it's really worth it, got to your blog, now I'll definitely go. They also have a branch on Dizengoff (see here where...)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com