June 16, 2009

Easy white bread לחם לבן פשוט

Easy white Bread -Basic and So good!

Easy white bread/ BBC good food לחם לבן קל הכנה- המתכון בעברית

500g strong white flour , plus extra for dusting
2 tsp salt
7g sachet fast-action yeast
3 tbsp olive oil
300ml water
H O W :

Mix the flour, salt and yeast in a large bowl. Make a well in the centre, then add the oil and water, and mix well. If the dough seems a little stiff, add 1-2 tbsp water, mix well then tip onto a lightly floured work surface and knead. Once the dough is satin-smooth, place it in a lightly oiled bowl. Leave to rise for 1 hour until doubled in size or place in the fridge overnight.
Line a baking tray with baking parchment. Knock back the dough, then gently mould the dough into a ball. Place it on the baking parchment to prove for a further hour until doubled in size.
Heat oven to 220C/fan 200C/gas 7. Dust the loaf with flour and cut a cross about 6cm long into the top of the loaf with a sharp knife. Bake for 25-30 mins until golden brown and the loaf sounds hollow when tapped underneath. Cool on a wire rack.
Full recipe-
Here


Chanit.H© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו
התפרסם היום בבלוג האוכל של חנית ורן

5 comments:

yafa said...

Super your bread....miammmmmiiiii
Nice to meet you too, Chanit,do you speak a little romanian?

Chanit H. said...

Hi again yafa ,
Thanks for visiting ,
No I don't speak romanian at all ,do you speak hebrew ?..
have a nice evening :)

דניאל said...

נראה מעולה (כמו כל מה שאת מכינה)
את מוכנה לגלות את הסוד לפריסה המדהימה של הלחם? איך עושים את זה בבית בלי מכונת פריסה?

תודה!

Chanit H. said...

היי דניאל ותודה רבה
אני חותכת לחמים עם סכין תוצרת ארקוס הספרדי. מספר הסכין 2839, 250 מ"מ והוא נראה כמו מסור קטן. בגלל גודלו הוא יכול גם ללחמים גבוהים וגם לחמים עם קרום מעט או הרבה קשה
סוף שבוע נפלא :)

דניאל said...

תודה רבה!!

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com