August 13, 2005

Egg Kichel עוגיות קיחלך

Egg Kichel עוגיות קיחלך

















These are my Mom's most favorite cookies , They aren't butter cookies.. but contents less fat and sugar, So... you can eat few of them without feeling any guilt :-) You'll get many cookies out of this recipe-

 Egg Kichel
3 eggs
1/2 cup vegetable oil
1/2 cup granulated sugar
2 1/2 cups all purpose flour (I put 1 more cup)
1/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder (=10gr)
H O W
Preheat oven to 350 F.
Line a baking sheet with parchment paper. In a mixer, beat the eggs, oil and sugar until light and voluminous - about five minutes. Fold in flour, salt and baking powder. [Full recipe and Here ] Adding as little flour as possible, roll dough to a thickness of between 1/8 and 1/4 inch.
Cut into circles, diamonds or squares.
Transfer to prepared baking sheet and bake until lightly browned (25-30 minutes).
Sprinkle with 1/2 cup of sugar mixed with 1 teaspoon cinnamon before baking if you want to make them sweet and spicy.
NOTES : Kichel is a classic Jewish cookie (after poppy seed cookies). Homey and simple. Great for dipping in wine, tea, coffee.
 
עוגיות קיחלך
לפני שנים אימי הזכירה את עוגיות הקיחלך המזרח אירופאיות שסבתי נהגה לאפות, בתנור בחצר. את העוגיות היא נהגה להכניס לתנור לאחר שאפתה את כל החלות והלחמים. כל זה התרחש עוד טרם מלחמת העולם השניה
מאז ניסיתי להזכיר לאמא את טעם הילדות הרחוקה
מתכון זה לדבריה הוא ממש קרוב
אימי אוהבת את עוגיות האלו הכי הכי
היום הכנתי לה במיוחד כמה תבניות מלאות עוגיות קיחלך. זו עוגיה 
שניתן לאכול ללא כל נקיפות מצפון
אינה מכילה שומן מוקשה או חמאה וגם תכולת הסוכר בה נמוכה
העוגיה עמידה שבועות. ניתן לגוון ע"י זריית סוכר/סוכר+קינמון טרם האפייה

קיחלך של אמא
החומרים

שלוש ביצים
חצי כוס שמן רגיל
חצי כוס סוכר
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל -אני שמה בערך כוס קמח נוספת
כף אבקת אפייה
קצת תמצית וניל
לא הוספתי ברנדי, כנראה יכול להוסיף

אופן ההכנה

לחמם תנור לחום בינוני 180
להכין תבניות מרופדות בנייר אפייה. אצלי התקבלו 4 תבניות גדולות של התנור
לטרוף ביצים ידנית או במיקסר יחד עם השמן, סוכר כ- 5 דקות
לקפל פנימה קמח ואבקת אפייה. הבצק יתקבל דביק וצהוב

להוסיף בתחילה 2 וחצי כוסות קמח, לערב, ולאחר מכן להוסיף עוד קמח, רבע כוס בכל פעם עד ליצירת בצק נוח
לחלק את הבצק ל - 4 חלקים
לרדד דק (בערך 1/2 ס"מ עובי) על משטח מקומח
לחתוך עם חותכן עוגיות או כוס או סכין/גלגלת- כל צורה רצויה. בפעם האחרונה חתכתי את כולם ללבבות, להעביר לתבנית ולאפות כ- 7-10 דקות או עד שמזהיב
מתקבלות עשרות רבות של עוגיות
ניתן למרוח את העוגיות בריבה או לנשנש ככה

No comments:

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com