April 14, 2007

Bialy - onion and poppy seeds rolls and more

Bialy - onion and poppy seeds rollsI like the graff family recipe site .everything there looks tasty and so appetizing .. So I decided to try every recipe on that site[thanks to the graff family], the first one was the Focaccia by Peter Reinhart, even I've baked it too much ,It's a good recipe, for a very large bread; here is the second recipe.. Bialy rolls:add 1 more flour ,about 1 cup,let the dough rise for 2 hours..and then 1 hour more for the rolls ; baking tome was 20 minutes. they are soft and large rolls with not too much onion on the top.. shell I eat them with butter ?...
Bialy by Vici /Breads by graff family 
לחמניות בצל
- makes 12
1 package instant dry yeast (2-1/4 tsp.)
2 1/2 cups water lukewarm
1 tablespoon sugar
6 cups all-purpose flour or bread flour (approx.) (I use 7 cups)
2 1/2 teaspoons salt

1/2 small onion chopped
1/2 teaspoon poppy seeds
1 tablespoon vegetable oil

cornmeal
1. Combine the dry yeast and 1/2 cup lukewarm water in a big bowl. Let the mixture sit until "foamy", about 10 minutes. Then add the remaining 2 cups of water and the tablespoon of sugar.
2. Stir in 3 cups of the flour and the salt. Gradually add about 2 more cups flour. When stirring becomes difficult and you have a thick, sticky mass of dough, turn the dough out onto a lightly floured surface and knead, adding the remaining flour gradually and only if needed until the dough is soft, no longer sticky, and bounces back at you (you can feel the elasticity in the dough)…about 10 minutes. Shape the dough into a ball; place it in a clean, lightly oiled bowl and cover with plastic wrap or a plate to prevent it from drying out. Set the dough to rest at a comfortable room temperature, until doubled in size…about 2 hours.Full recipe is
here 



another food site I like is the Scharffen Berger chocolate site, in the new and today's newsletter they send me a new cake recipe :Chocolate Carrot Cake, I think this is a wet and good recipe, even without the icing ,and I would like to bake this cake even today.. but I'm not sure if I have enough carrots ... so this recipe can wait ..[<--- span="">this photo is from the scharffen berger site]


a new tea we love : "Sweet Kiss" tea bags by Pompadour

New links and recipes: קישורים ומתכונים* Lycopene's new lease of life as functional food ingredient/News food
* "Eggs will raise your cholesterol, and other myths"/yahoo* Scrumptious Pretzels - recipe
* Ice Cream Cookie Sandwiches -
recipe
* Chewy Chocolate Chip Bars -
recipe
*
Need fibre in your diet? Pour some milk/the globeandmail

* The Facts About Fats/ By Sally Squires
Smart Quote:"My advice is find a niche and then become the best there is in that field."/Darla Moore,vice president of Rainwater Inc




מתכון 1-הצעה לבצק עוגיות שוקולד מתאימות למזרק עוגיות
החומרים:מאה וחמישים גרם חמאה או מרגרינה,מאה ושלושים גרם קמח,מאה גרם סוכר,שלושים עד שלושים וחמש אגוזי לוז או שקדים,כף וחצי קקאו,כף אבקת סוכר בטעם וניל וחלמון אחד.לטחון את האגוזים.לערבב מרכיבי בצק,חלמון להוסיף בסוף.ליצור עוגיות ישירות על התבנית,לאפות כשתיים עשרה דקות בחום של 150 מעלות
מתכון 2-הצעה לבצק עוגיות שוקולד מתאימות למזרק עוגיות- המתכונים לקוחים מחוברת ההוראות של המכשיר הותיק- בתמונות למעלה
מאתיים גרם חמאה,מאה גרם סוכר,שלוש מאות גרם קמח,כף וחצי קקאו, כף וחצי סוכר בטעם וניל
להקרים חמאה. לערבב-סוכר-קקאו-סוכר וניל,להוסיף את זה לחמאה רכה יחד עם ביצה,להוסיף קמח וללוש לבצק.ליצור פסי בצק, למרוח בביצה וניתן לקשט בשקדים או אגוזים קצוצים, לאפות בחום של מאתיים מעלות, עד שמוכן
מה לקרוא היום והיכן לבקר
תודה לגל מור, עורך המחשבים של ווינט על הפוסט האחרון שלו על הטוקבקים בעולם אמיתי,מתוך חורים ברשת שלו ,שאני מנוייה.לשמחתי
הגעתי היום גם לבלוג של ניר טובר, אהבתי את הפוסט האחרון הנקרא:חשבתם שלא נשים לב, אה? מאוד מדוייק,גם אני רואה את התופעה ,יותר בנושא אוכל וחבל שזה כך,עלה בי חיוך שראיתי קופסת עוגיות אחת שהודבקה לה תמונה עוגיות החמאה שלי והופצה לכל המשפחות,לא נשאלתי, אבל- זה היה ליום המשפחה, בגן ילדים,והגיע לידיי במקרה .אני מודה לניר גם על האיזכור לגבי זכויות יוצרים,באותו הפוסט
והנה הבלוג של קירה, הרבה אווירה, אהבתי
שמנטורה הוא בלוג של תלמידי שנקר הכותבים על "נישנושים,כירבולים ועיצוב", תראו איזה לוגו , כמה יפה הבלוג, וכמה יפה ניתן לעצב את בלוגר עד שממש לא מזהים תבנית בסיסית, מומלץ ביקור

2 comments:

Anonymous said...

תודה על הלינק.
ובתאבון!

Chanita Harel חני הראל said...

!תודה ניר
:-)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com