February 9, 2009

The Impossible Apple Cake עוגת תפוחים מופלאה


The Impossible Apple Cake
The same Apple cake but in 3 languages.It's a German Apple cake. Yes, my german language was better many years ago (until I was 5 years old I didn't know even one Hebrew word at all). But.. I can still read and understand german recipes very good :-) I love it , it helps me to get into more recipes :).
This cake was very tasty and easy to make ,so I've made it twice this week. The first time below (down) pictures was only with 'half' cake in a smaller dish (24cm round).This weekend for my family party I needed a larger cake..
For me it's the 'Impossible Apple Cake' and not like every other apple cake or apple pie.A Soft,not too sweet cake , cut the cake as you wish.It's like a comfort food, not only an apple cake.
Best eaten warm.. English version:2 cups Whipped cream =500ml
150 g Sugar =3/4 cup
1 Pck. Vanilla sugar =1 TB
grated lemon peel
5 Eggs
375 g AP Flour (1 cup=140gr)
1 Pck. Baking powder =2.5 ts

For the coating:
1.25 kg sour Apples
4 tbsp Lemon juice
For the topping:

100 g Butter
100 g Sugar
4 tbsp Milk
60 g Almonds
sliveredH O W :
Preheat the oven to 400F (200C).
Peel the apples , quarter, core, cut lengthwise,sprinkle with the lemon juice and mix.
For the pastry:whip up the cream with the sugar, vanilla sugar and lemon rind until half stiff . fold in the eggs .
In another bowl mix Flour and baking powder.add slowly to the cake mixture.
Flatten the batter into a very large bakind dish .
Put on top all the apple slices.Bake in the hot oven for 15-20 minutes.
Meanwhile, cook the butter,sugar and milk .mix in the almonds.
spread the topping above the cake with a TB.

Bake further 15-20 min. (middle oven)--
German version:
Der unmögliche Apfelkuchen
2 Becher Schlagsahne
150 g Zucker
1 Pck. Vanillezucker
1 Zitrone(n), abgeriebene Schale davon
5 Ei(er)
375 g Mehl
1 Pck. Backpulver

Für den Belag:1,25 kg Äpfel, säuerliche
4 EL Zitronensaft
Für den Guss:
100 g Butter
100 g Zucker
4 EL Milch
60 g Mandel(n) (Blättchen)
Zubereitung

Die Äpfel schälen, vierteln, entkernen, längs in Spalten schneiden und mit dem Zitronensaft mischen.
Für den Teig Sahne in eine Rührschüssel gießen. Zucker, Vanillinzucker und Zitronenschale zur Sahne geben und alles halb steif schlagen. Die Eier einzeln unterrühren. Mehl und Backpulver sieben, kurz unterrühren. Teig in eine gefettete Saftpfanne streichen. Mit den Apfelspalten belegen. Im heißen Ofen bei 200 Grad auf der zweiten Schiene von unten 15 min. backen.
Inzwischen den Guss Fett, Zucker und Milch aufkochen, die Mandeln untermischen. Masse nach 15 min. punktuell auf dem Kuchen verteilen Weitere 15 min. auf der zweiten Schiene von oben backen.
source:chefkoch.de [link:http://www.chefkoch.de/rezepte/191891081515168/]
עוגת תפוחים גרמנית
עוגת תפוחים מפנקת זהו שמה של העוגה הזו. עוגת תפוחים רכה ועדינה. מרכיבי עוגת התפוחים הזו וגם אופן ההכנה שונים במקצת מכל עוגת תפוחים אחרת, היא גם קלה להכנה . בי נשבעתי לבני ביתי שבשבוע הבא תהיה עוגה כזו נוספת אבל בכמות כפולה
עוגת תפוחים גרמנית - גירסא בעברית- כאן גם , בחרו לקרא היכן שתרצו
מה נחוץ? חשוב:לכמות כפולה של העוגה הכפילו כמויות והשתמשו בחמש ביצים ואז זה יתאים לתבנית הגדולה של התנור. לדעתי העוגה מוצלחת יותר בתבנית הגדולה של התנור. העוגה לא גבוהה ומתקבלת כמות גדולה. ניתן לאכול חמים וטוב גם בהקפאה
לבצקמיכל =250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
שבעים וחמישה גרם סוכר
כף סוכר וניל-לא חובה
קליפה מגוררת מחצי לימון
שתי ביצים גדולות
מאה תשעים גרם קמח רגיל
כפית ורבע אבקת אפיה

לציפוי התפוחים
שש מאות וחמישים גרם תפוחים
שתי כפות מיץ לימון

לציפוי שקדים
חמישים גרם חמאה
חמישים גרם סוכר
שתי כפות חלב
שלושים גרם שקדים פרוסים
--
תבנית נחוצה:עגולה בקוטר 24 ס"מ

איך מכינים
לחמם תנור לחום של 200 מעלות ולגשת להכנת העוגה
קולפים את התפוחים,חותכים לרבעים, מגלעינים ופורסים דק.בוזקים את מיץ הלימון ומניחים
בקערת מיקסר מקציפים: שמנת מתוקה, סוכר, סוכר וניל וקליפת לימון. להקציף רק עד קבלת קצף חצי נוקשה
ידנית עם מטרפה לא חשמלית לבחוש פנימה את הביצים.לקפל פנימה קמח מנופה ומעורב עם אבקת האפיה. לבחוש קצרות. למרוח את התערובת על תבנית האפיה, מרופדת בנייר אפייה. לפזר למעלה את התפוחים.לאפות במרכז התנור החם כחמש עשרה עד עשרים דקות.בינתיים להכין את הציפוי
בקלחת קטנה לבשל על להבה נמוכה: חמאה,סוכר ווניל. כשהכל נמס להוסיף את השקדים, לבחוש ולערבב
להוציא את העוגה מהתנור, לפזר מהציפוי בעזרת כף למעלה ולהחזיר לאפיה נוספת של 20 עד 25 דקות
לצנן מעט ולאכול
 
ChanitaHarel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות

7 comments:

Shirley Nemesh said...

למרות שאני לא ממש אוהבת עוגות תפוחים, זו נראית מוצלחת במיוחד.
עושה חשק גדול לנסות...

Chanita Harel חני הראל said...

היי שירלי, את מוזמנת לנסות את העוגה גם בכמות קטנה,אני בטוחה שיהנו אצלך מהפינוק הזה כמו גם מהיתר שאת מכינה..:) תודה שבקרת

Anonymous said...

Oy Chanit, how am I ever going to lose weight if you keep posting tempting recipes like this? Now listen to me brainwashing myself:

"I hate apple cake, I hate apple cake, I hate apple cake, I hate apple cake..."

Didn't work.

Anonymous said...

הי חנית
כשהכפלת כמויות את זוכרת איך השתנו זמני האפייה?
תודה מראש, רתם

Chanita Harel חני הראל said...

היי רתם
אינני בטוחה שהשתנו זמני אפייה.אבל זכור לי שהגירסא הקטנה היתה מוצלחת יותר והעוגה גבוהה יותר
אשמח אם תדווחי. בתאבון ותודה על הביקור

רתם said...

אני מאד אוהבת עוגות תפוחים (בכלל אוהבת עוגות פירות) וזאת אחת העוגות הטובות והמיוחדות שהכנתי!:)
אמנם הכנתי כמות כפולה, אבל נגמרו לי התבניות החד פעמיות הענקיות אז פשוט אפיתי בשתים רגילות.
עוגה מעולה, מומלצת בחום!
חנית - תודה רבה לך!
רתם

Chanita Harel חני הראל said...

תודה רבה רתם על ההיזון. כמה כייף לקרא. שבוע טוב :-)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com