March 4, 2009

cranberry, coconut and orange bread

Let's start with some flowers, found at the Friday market 2 weeks ago:

and ..after 'playing' with this pic I've got this one : cranberry, coconut and orange bread


cranberry, coconut and orange bread
 /Donna hay
 כיכר חמוציות קוקוס ותפוז-מתכון בעברית
1½ cups= 225g plain (all-purpose) flour
2 teaspoons baking powder
⅔ cups (150g) caster (superfine) sugar
1 cup =75g shredded coconut
1 cup dried cranberries
2 eggs, lightly beaten
⅓ cup = 80ml vegetable oil
½ cup = 125ml orange juice
1 tablespoon finely grated orange rind
icing (confectioner's) sugar, for dusting
1 cup (280g) natural yoghurt, to serve
H O W :
Preheat oven to 160°C (320°F).

Sift the flour and baking powder into a large bowl and add the sugar, coconut, craisins, eggs, oil, orange juice and orange rind and mix until well combined. Spoon the mixture into a greased 21cm x 10cm loaf tin lined with non-stick baking paper.
Bake for 1 hour or until cooked when tested with a skewer.
Cool on a wire rack, dust with icing sugar and serve with the yoghurt.
Full recipe


One Foodblog to visit today:The Food Librarian -as she writes ""About Me
One Los Angeles librarian's attempt to learn to bake from scratch...and other musings about food and life.."- her Blog is wonderful
Chanit.H© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו.התפרסם היום בבלוג האוכל של חנית ורן

2 comments:

Rosa's Yummy Yums said...

What a delicious looking cake and magnificent flowers!

Cheers,

Rosa

Roniti said...

וואו חנית העוגה נראית נפלא
אוהבת שילובים של קרנברי בעוגות בחושות, ללא ספק עוגה שאנסה בקרוב.
תודה על תמונות מדהימות.

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com