November 3, 2006

New Recipes and Links:* Zipi ציפי (Ort Israel) from Israel has a new Blog in Hebrew , here are 2 nice posts: 1 + Olives and there are more..
* Eti אתי has a very nice blog,It's new to me ,It's in Hebrew, she writes about her life here (as a disabled women), she brings her photos, recipes and great Links (later I'll bring some new links in English from her Blog)
* Yifat יפעת has a Blog too, with a very nice name : "3 cookies" שלוש עוגיות ,she writes in Hebrew from NY, her Blog is fresh new and very interesting .
* Please take a look at this pizza - I have no more words to say.. only :Yummy !! , Is it like that Pizza in Paris ?!
* This pic is my first kadaif cake,It's not the real one,I know... but I was trying..
* Israel Orchid Society - Here אמא הרצאות על סחלבים
* Cookies , and more cookies ..
* Easy Cheesecakes from A to Z - A wonderful PDF file
* The daily herald
Food* The art of sushi-"Chef Ikko Kobayashi turns traditional Japanese cuisine into an artform of fusion"+ A video
* Albert Einstein - The
Quotations
* הכנתי קובץ קטן בפורמט וורד המראה איך הכנתי נהוט לפני מס' חודשים,לבקשת גולשת ברשת
Next time you bake your
chocolate chips cookies.. add some Blond chips , like I did - we like it more this way !
Chocolate Cake for the kids - עוגת שוקולד לילדים
For the cake
200 gr butter
1/3 cup cocoa
1 cup water
350 gr AP flour
10 gr baking powder
1 3/4 cups sugar
150 gr sour cream
3 eggs
2 ts vanilla
For the topping
50 gr butter
3 TB cocoa
50 gr sour cream
50 gr chocolate
100 gr sugar
26X 38 baking dish
Preheat the oven to 350F (180c)
Cook :200 gr butter+1/3 cup cocoa+1 cup water until it boils .let it cool for 15-20 minutes .In a big bowl mix:flour, sugar,sour cream, eggs and in the middle the cooked cocoa mixture, add vanilla and mix well with a wodden spoon.Pour into the baking dish and bake for 25 minutes.When the cake is still in the oven cook the topping :Cook and mix the butter+cocoa+chocolate+sour cream until it starts to boil . than add the sugar, mix.Spread this topping on the hot and baked cake .I hope your kids will love this cake ! ;-)
תבנית אפיה בגודל 38 על 26 ס"מ

לשם אפיית עוגה בתבנית הגדולה של התנור יש לאפות כמות וחצי
.לחמם תנור ל 180
לשים בסיר בינוני:חמאה, קקאו ומים,לחמם ולבחוש עד לרתיחה
.לבחוש, להסיר מהאש,לצנן עד פושר
בקערה גדולה לערבב את הקמח, הסוכר, במרכז –השמנת, ביצים ותערובת הקקאו והוניל(יתר החומרים
.לבחוש היטב, בכף עץ, עד קבלת בליליה אחידה
.לצקת לתבנית משומנת ולאפות במרכז התנור כ- 25 דקות
.העוגה מוכנה כשהיא יבשה וקפיצית .(קיסם עץ
.בזמן אפיתה מכינים את הציפוי,באותו הסיר
שמים בסיר, מרגרינה+קקאו,שוקולד ושאר השמנת, מחממים עד תחילת הרתיחה
.בוחשים, מורידים מהאש ומוסיפים אבקת סוכר, בבחישה
.כשהעוגה מוכנה ,יוצקים עליה את הציפוי בעודה חמה
.מורחים במרית או סכין

נושא: עוגת שוקולד אהובה על ילדים
נהדר גם בלי קרם
עוגת שוקולד עם קרם
:לעוגהמאתיים גרם חמאה
שליש כוס אבקת קקאו
כוס מים
שלוש מאות וחמישים גרם קמח תופח - או רגיל + א.אפיה
שתי כוסות סוכר - אני שמה פחות מזה
שלושת רבעים גביע שמנת חמוצה
שלוש ביצים
שתי כפיות תמצית וניל

:לציפוי
חמישים גרם חמאה
שלוש כפות אבקת קקאו
רבע גביע שמנת חמוצה
חמישים גרם שוקולד
מאה גרם אבקת סוכר או סוכר דק
כפית תמצית וניל

6 comments:

Anonymous said...

great cheesecake file. thanx!

chanit said...

Thanks
גם אני חושבת ככה, תסתכל למטה,באותו עמוד- יש קובץ מקסים על דלעת..חייבת לקנות בשביל להכין

Zipi said...

Thank you for mentioning my blog.
I'll try to add some words in English for the non Hebrew readers.
Good cheese cake file.
I'll try to convert the recipes to Israeli 9% fat cheese.

chanit said...

היי ציפי ,איזו הפתעה
שמחה שאת פה ותמיד את יכולה לכתוב פה גם בעברית
אהבתי גם את קובץ עוגות הגבינה ,ואני ממירה תמיד את הגבינות השמנות לרזות יותר שלנו,אבל זה גם מאוד טעים עם גבינת שמנת
מאוד אהבתי לראות את המטבח שלך, שלי קומפקטי ..
:-)

Renegade Kosher said...

http://renegadekosher.wordpress.com/2006/11/16/kosher-cooking-carnival-12kosher-cooking-carnival-12/

It's up, if you were curious!

chanit said...

renegade kosher -
Thank you very much !!

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com