January 22, 2007

Pistachio & Cardamom Cookies עוגיות פיסטוק והל
























Pistachio & Cardamom Cookies/ Julie Le Clerc- cuisine.co.nz
עוגיות פיסטוק והלIngredients
125g butter, softened
1/2 cup icing sugar
1 teaspoon ground cardamom
1/2 cup ground toasted pistachio nuts
1/2 cup plain flour
1/2 cup cornflour
Method
Beat together butter and icing sugar to just combine. Stir in cardamom, ground pistachios, sifted flour and cornflour.
Remove to a lightly floured work surface and knead to bring together. Roll out dough to 1.5cm thickness, cut into preferred shapes with a cutter, place on a lightly greased oven tray and prick each one with a skewer.
Bake in an oven heated to 150÷C for 20 minutes or until pale golden.
Remove to a wire rack to cool, then pack into airtight containers for storage. Dust with icing sugar to serve.
Makes 20 small cookies. Full recipe
* These cookies are wonderful ! no eggs, no baking powder is needed, you can grind the pistachio nuts in your coffee grinder as I did (Braun)just add few sugar grains .crispy and very good ! [I bake them 17 minutes ]

התאהבתי בעוגיות פיסטוקים והל הללו , הן טעימות מאוד
עוגיות ללא ביצים, ללא חומרי התפחה, ללא קרור , חומרים ביחס שווה..במינימום עבודה. הכנתי אותן לפני שנים גם, וכשפיסטוקים ירקרקים קרצו לי .. החלטתי עכשיו ! הכנתי כמות וחצי, פה אביא כמות מקורית. הבצק הוכן במיקסר . את הפיסטוקים טחנתי במטחנת הקפה שלי (בראון קטנה, עם מס' גרגרי סוכר, ובכמה סבבים
אפשר ליצור את העוגיות בכל צורה.

עוגיות פיסטוק והל
החומרים
מאה עשרים וחמישה גרם חמאה רכה
חצי כוס אבקת סוכר - נטחנה באותה מטחנה של הפיסטוקים
כפית הל טחון
חצי כוס פיסטוקים קלויים וטחונים
חצי כוס קמח
חצי כוס קורנפלור


הכמות : 2 תבניות גדולות של התנור (מכמות וחצי של בצק
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני נמוך  150 בינתיים להכין
במיקסר (או ידנית) לטרוף חמאה וסוכר עד שמעורבים יחד. להוסיף: הל, פיסטוקים, קמח וקורנפלור
לערבב יחד לבצק אחיד (הבצק רך, אם לא אוחדו החומרים - יש לאחדם על משטח מקומח, אבל מנסיון מתאחדים יופי), לרדד את הבצק (רידדתי בחלקים), על משטח מקומח לעובי של 1.5 ס"מ (רידדתי דק יותר), לחתוך עם חותכן בצורה שרוצים, או פשוט לחתוך לפסים/ריבועים (יחסוך רידוד מחדש של חתיכות בצק), להניח על תבנית אפיה גדולה מרופדת בנייר אפייה .(ניתן לדקור את העוגיות בשיפוד-אני השארתי אותן ככה לא מחוררות
לאפות בתנור החם (כן ! 150 מעלות,ולא יותר ), כ- 20 דקות עד שזהובות (שלי היו מוכנות לאחר 17 דקות+- (העוגיות - דקות יותר)
להמתין קצת לפני הוצאת העוגיות מהתבנית, הן עדינות ויכולות להשבר
להעביר לרשת צינון, לאבק בעדינות באבקת סוכר. לאחסן בכלי אטום


Paper art around the world :* The peace of paper
*
paper forest
*
Cera Cera
*
Paper pino
* Walter Ruffle
* Barking dog sautomata
* Card Modeling
* The Israeli origami center
** Free Paper Toys - The Toy Maker **
Have fun with - Language Guide  + play with: Make my people sing ... *

4 comments:

Anonymous said...

wow!

It's so so nice.
were have you got the recipe?

looks goooood!!!

Amy, Idaho.

Chanita Harel חני הראל said...

Love you מותק
:-)

Krithika said...

These look amazing. I love the fact that it does not have any eggs

Chanita Harel חני הראל said...

Thank you krithika,
It's good and easy to me too ;)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com