The 'Yummy scrummy carrot cake '
1. Yummy scrummy carrot cake/ BBC Good Food עוגת גזר
175g light muscovado sugar
175ml sunflower oil
3 large eggs , lightly beaten
140g grated carrots (yes -3 medium)
100g raisins
grated zest of 1 large orange
175g self-raising flour
1 tsp bicarbonate of soda
1 tsp ground cinnamon
grated nutmeg
FOR THE FROSTING (I didn't use the frosting)
175g icing sugar1½-2 tbsp orange juice
1.Preheat the oven to 180C/Gas 4/fan 160C. Oil and line the base and sides of an 18cm square cake tin with baking parchment. The easiest way to do this is to cut two long strips the width of the tin and put each strip crossways, covering the base and sides of the tin, with a double layer in the base. Full recipe by Mary Cadogan - BBC Good Food
2.Tip the sugar into a large mixing bowl, pour in the oil and add the eggs. Lightly mix with a wooden spoon. Stir in the grated carrots, raisins and orange rind.
3.Mix the flour, bicarbonate of soda and spices, then sift into the bowl. Lightly mix all the ingredients - when everything is evenly amalgamated stop mixing. The mixture will be fairly soft and almost runny.
4.Pour the mixture into the prepared tin and bake for 40- 45 minutes, until it feels firm and springy when you press it in the centre. Cool in the tin for 5 minutes, then turn it out, peel off the paper and cool on a wire rack. (You can freeze the cake at this point.)
5.Beat together the frosting ingredients in a small bowl until smooth - you want the icing about as runny as single cream. Set the cake on a serving plate and boldly drizzle the icing back and forth in diagonal lines over the top, letting it drip down the sides.
Lemon Cake עוגת לימון
Full recipe for this cake: Leite's culinaria site
כתבתי לפני ימים ספורים על העוגה הטעימה הזו גם פה, והכנתי אותה שוב כמתנה, כפי שניתן לראות בתמונה למעלה, הנה המתכון
עוגת שוקולד
מאתיים גרם חמאה
שלוש מאות גרם שוקולד מריר
רבע כוס אבקת קקאו
רבע כוס מים חמים
כפית תמצית וניל
כוס אבקת סוכר
שלוש ביצים, טרופות קלות
שלושת רבעי כוס קמח מנופה מעורב עם שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
לחמם תנור לחום של 160 מעלות ולגשת להכנה
לשמן תבנית עגולה קטנה 20 או 22 ס"מ קוטר
בקלחת קטנה לשים חתיכות חמאה,200 גרם שוקולד שבור לקוביות ורבע כוס מים חמים, לבחוש על להבה נמוכה מאוד עד שכל המרכיבים נמסים ,לא להרתיח
להסיר מהאש, להוסיף קקאו, לבחוש עד שחלק
להוסיף לתערובת: וניל, אבקת סוכר וביצים.הכי קל לבחוש הכל ידנית, לא נחוץ מיקסר לעוגה הזו
להוסיף לעיסת העוגה קמח מעורב באבקת אפיה ולערבב קלות
לצקת מחצית מהעיסה לתוך התבנית המוכנה, מעל לפזר עוד 100 גרם שוקולד שבור לקוביות, מעל לצקת את יתרת העיסה
לאפות בתנור המחומם 55 עד 60 דקות
לאחר הצינון, לאבק באבקת סוכר
עוגת שוקולד
מאתיים גרם חמאה
שלוש מאות גרם שוקולד מריר
רבע כוס אבקת קקאו
רבע כוס מים חמים
כפית תמצית וניל
כוס אבקת סוכר
שלוש ביצים, טרופות קלות
שלושת רבעי כוס קמח מנופה מעורב עם שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
לחמם תנור לחום של 160 מעלות ולגשת להכנה
לשמן תבנית עגולה קטנה 20 או 22 ס"מ קוטר
בקלחת קטנה לשים חתיכות חמאה,200 גרם שוקולד שבור לקוביות ורבע כוס מים חמים, לבחוש על להבה נמוכה מאוד עד שכל המרכיבים נמסים ,לא להרתיח
להסיר מהאש, להוסיף קקאו, לבחוש עד שחלק
להוסיף לתערובת: וניל, אבקת סוכר וביצים.הכי קל לבחוש הכל ידנית, לא נחוץ מיקסר לעוגה הזו
להוסיף לעיסת העוגה קמח מעורב באבקת אפיה ולערבב קלות
לצקת מחצית מהעיסה לתוך התבנית המוכנה, מעל לפזר עוד 100 גרם שוקולד שבור לקוביות, מעל לצקת את יתרת העיסה
לאפות בתנור המחומם 55 עד 60 דקות
לאחר הצינון, לאבק באבקת סוכר
A new and wonderful Pizza dough: [Good Housekeeping Italian Cookbook]
Basic Pizza Dough made of - 1 1/4 cups warm water+2.25 ts dry yeast+1 ts sugar+2 TB olive oil+2 ts salt+3.5 bread flour(or 4 cups AP flour),let the dough rise for an hour first, divide to 2 parts, let them rest for 15 minutes, roll out, top and bake for 10 minutes (250c)or until done.
פיצה חדשה נולדה היום, טעימה מאוד, וקלת הכנה:הבצק מוכן מקמח מיוחד ללחם של שטיבל ומספיק לשתי פיצות גדולות, יש להתפיח את הבצק התפחה אחת מלאה הפעם, ציפוי הפיצה נתון לרצונכם, ולמצאי שיש בבית, הנה מתכון הפיצה
כוס ורבע מים חמימים
שבעה גרם שמרים יבשים=2.25 כפיות מדידה
כפית סוכר
שתי כפות שמן זית
שתי כפיות מלח
שלוש וחצי כוסות מדידה קמח מיוחד ללחם=490 גרם קמח או 4 כוסות קמח רגיל=560 גרם קמח
איך מכינים
לערבב רבע כוס מים חמימים עם הסוכר והשמרים, לתת לתערובת לתסוס, מכוסה משך 5 דקות
להעביר את השמרים התוססים- לערבב אותם קודם לקערת המיקסר או לקערה אחרת ללישה ידנית, להוסיף יתר מים, שמן, מלח וכוס וחצי קמח- לערבב עד קבלת עיסה חלקה, להוסיף יתר הקמח וללוש 10 דקות עד קבלת בצק רך וגמיש.יש אפשרות להשתמש בקמח רגיל ואז תתכן תוספת של מחצית הכוס קמח
להתפיח את הבצק מכוסה עד הכפלת הנפח, כשעה
ללוש את הבצק התפוח מעט, לחלק לשני חלקים ולהניח מכוסה לרבע שעה.אם לא אופים את הבצק מיידית, ניתן לאכסנו במקרר מכוסה ליממה שלמהלרדד כל מחצית בצק דק, לעיגול בקוטר של כ- 35 ס"מ או פחות, ליצור שוליים מוגבהים, למרוח ברוטב רצוי+גבינה-אני גירדדתי עגבניות טריות וסיננתי אותן ואת זה מתובל כמובן מרחתי ישירות על הבצק, לאפות בתנור מחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות, למשך כ-10 דקות. להגיש חם ולהתענג. ב ת א ב ו ן
כוס ורבע מים חמימים
שבעה גרם שמרים יבשים=2.25 כפיות מדידה
כפית סוכר
שתי כפות שמן זית
שתי כפיות מלח
שלוש וחצי כוסות מדידה קמח מיוחד ללחם=490 גרם קמח או 4 כוסות קמח רגיל=560 גרם קמח
איך מכינים
לערבב רבע כוס מים חמימים עם הסוכר והשמרים, לתת לתערובת לתסוס, מכוסה משך 5 דקות
להעביר את השמרים התוססים- לערבב אותם קודם לקערת המיקסר או לקערה אחרת ללישה ידנית, להוסיף יתר מים, שמן, מלח וכוס וחצי קמח- לערבב עד קבלת עיסה חלקה, להוסיף יתר הקמח וללוש 10 דקות עד קבלת בצק רך וגמיש.יש אפשרות להשתמש בקמח רגיל ואז תתכן תוספת של מחצית הכוס קמח
להתפיח את הבצק מכוסה עד הכפלת הנפח, כשעה
ללוש את הבצק התפוח מעט, לחלק לשני חלקים ולהניח מכוסה לרבע שעה.אם לא אופים את הבצק מיידית, ניתן לאכסנו במקרר מכוסה ליממה שלמהלרדד כל מחצית בצק דק, לעיגול בקוטר של כ- 35 ס"מ או פחות, ליצור שוליים מוגבהים, למרוח ברוטב רצוי+גבינה-אני גירדדתי עגבניות טריות וסיננתי אותן ואת זה מתובל כמובן מרחתי ישירות על הבצק, לאפות בתנור מחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות, למשך כ-10 דקות. להגיש חם ולהתענג. ב ת א ב ו ן
עידכון מיום שלישי, צ'ופר לקוראי הנאמנים- שני מתכוני דיאט!שניהם הוכנו שוב השבוע ב-ה-צ-ל-ח-ה,המתכונים טעימים מאוד
פינוק היום מספר אחת:מאפה כרישה ות"פ בסגנון איטלקי
מאפה מצויין שאינו כולל תחתית בצק, מופחת קלוריות ואהוב אצלנו , משביע,כתוספת לארוחת צהריים או ארוחת ערב,הכנתי אתמול שוב
מתכון:מאפה כרישה ות"פ בסגנון איטלקי
לנקות היטב 2 כרישות בינוניות, לפרוס לפרוסות דקות ולשטוף בהרבה מים, לסנן ולבשל בתוך מי מלח רותחים עד שרך- סיר של 4 ליטר עם מים רותחים יספיק, הבישול דיי קצר-לא לשפוך את מי הבישול
לסנן את פרוסות הכרישה ולמעוך למחית , ידנית עם מועך ת"פ , זה לוקח שניות אחדות
באותם המים שבושלה הכרישה לבשל 4 ת"פ אדומי קליפה, קלופים, ברבעים, עד שרכים, לסנן, למעוך למחית בקערה אחרת
למחית הכרישה החמה להוסיף: כף שמן זית, כף חמאה (כף חמאה=15 גרם חמאה), כחצי כפית מלח, פלפל שחור גרוס טרי, להוסיף 2 ביצים שנטרפו קודם בקערית
כעת להוסיף כ- 2 עד 3 כפות גבינה מגוררת -פרמזן/פיקורינו או אפילו מוצרלה או כל גבינה שתרצו- לא לבנה ולא מלוחה,רצוי קשה או חצי קשה
להוסיף כעת את מחית כרישה, לערבב הכל יחד
לצקת לתבנית קטנה עגולה או ריבועית בגודל של כ-20 ס"מ או תבנית סופלה/קרמית יפה(חנית: מומלץ לרפד בנייר אפייה
לגרד מעל עוד מעט גבינה -2-3 כפות
לאפות בחום של 190-200 מעלות כ-40 דקות או עד שמוכן
טעים חם, חם מהתנור אבל גם ניתן לחימום חוזר לאחר שהייה בקרור
המאפה רך ומפנק ולא עתיר קלוריות
פינוק היום מספר אחת:מאפה כרישה ות"פ בסגנון איטלקי
מאפה מצויין שאינו כולל תחתית בצק, מופחת קלוריות ואהוב אצלנו , משביע,כתוספת לארוחת צהריים או ארוחת ערב,הכנתי אתמול שוב
מתכון:מאפה כרישה ות"פ בסגנון איטלקי
לנקות היטב 2 כרישות בינוניות, לפרוס לפרוסות דקות ולשטוף בהרבה מים, לסנן ולבשל בתוך מי מלח רותחים עד שרך- סיר של 4 ליטר עם מים רותחים יספיק, הבישול דיי קצר-לא לשפוך את מי הבישול
לסנן את פרוסות הכרישה ולמעוך למחית , ידנית עם מועך ת"פ , זה לוקח שניות אחדות
באותם המים שבושלה הכרישה לבשל 4 ת"פ אדומי קליפה, קלופים, ברבעים, עד שרכים, לסנן, למעוך למחית בקערה אחרת
למחית הכרישה החמה להוסיף: כף שמן זית, כף חמאה (כף חמאה=15 גרם חמאה), כחצי כפית מלח, פלפל שחור גרוס טרי, להוסיף 2 ביצים שנטרפו קודם בקערית
כעת להוסיף כ- 2 עד 3 כפות גבינה מגוררת -פרמזן/פיקורינו או אפילו מוצרלה או כל גבינה שתרצו- לא לבנה ולא מלוחה,רצוי קשה או חצי קשה
להוסיף כעת את מחית כרישה, לערבב הכל יחד
לצקת לתבנית קטנה עגולה או ריבועית בגודל של כ-20 ס"מ או תבנית סופלה/קרמית יפה(חנית: מומלץ לרפד בנייר אפייה
לגרד מעל עוד מעט גבינה -2-3 כפות
לאפות בחום של 190-200 מעלות כ-40 דקות או עד שמוכן
טעים חם, חם מהתנור אבל גם ניתן לחימום חוזר לאחר שהייה בקרור
המאפה רך ומפנק ולא עתיר קלוריות
פינוק היום מספר שתיים:עוגה לקפה,טעימה, 2 דקות עבודה,אל תגלו לאף אחד שהיא דלת קלוריות עד כי כך.. בתאבון
מתכון דיאט: עוגת תפוז אגוז
כוס +שלושת רבעי כוס קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
רבע כפית מוסקט טחון
רבע כפית פלפל אנגלי טחון-לא חובה
חצי כוס סוכר
חצי כוס ריוויון או יוגורט
רבע כוס אגוזים קצוצים
שלוש כפות חלב
שלוש כפות שמן קנולה/ שמן צמחי אחר
שלוש כפות ריבת תפוז או ריבה בטעם אחר
שתי כפיות גרידת תפוז-לא חובה
שתי ביצים
כיצד מכינים
לחמם תנור לחום בינוני של מאה ושמונים מעלות
לערבב קמח+א.אפיה, סודה, מלח,מוסקט ופלפל אנגלי. ליצור גומה בחומרים היבשים
לחוד לערבב-סוכר ,ויתר שבעת המרכיבים, כולל הביצים
להוסיף תערובת נוזלים לתערובת חומרים יבשים, לערבב,להמנע מבחישת יתר
לצקת לתבנית כיכר מרופדת בנייר אפיה, גודל התבנית 20 ס"מ על 10 או קצת יותר גדולה
לאפות בתנור החם כשלושת רבעי שעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
לצנן עשר דקות בתבנית, להוציא ולצנן לגמרי על רשת
כוס +שלושת רבעי כוס קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
רבע כפית מוסקט טחון
רבע כפית פלפל אנגלי טחון-לא חובה
חצי כוס סוכר
חצי כוס ריוויון או יוגורט
רבע כוס אגוזים קצוצים
שלוש כפות חלב
שלוש כפות שמן קנולה/ שמן צמחי אחר
שלוש כפות ריבת תפוז או ריבה בטעם אחר
שתי כפיות גרידת תפוז-לא חובה
שתי ביצים
כיצד מכינים
לחמם תנור לחום בינוני של מאה ושמונים מעלות
לערבב קמח+א.אפיה, סודה, מלח,מוסקט ופלפל אנגלי. ליצור גומה בחומרים היבשים
לחוד לערבב-סוכר ,ויתר שבעת המרכיבים, כולל הביצים
להוסיף תערובת נוזלים לתערובת חומרים יבשים, לערבב,להמנע מבחישת יתר
לצקת לתבנית כיכר מרופדת בנייר אפיה, גודל התבנית 20 ס"מ על 10 או קצת יותר גדולה
לאפות בתנור החם כשלושת רבעי שעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
לצנן עשר דקות בתבנית, להוציא ולצנן לגמרי על רשת
Ina Garten,from Barefoot Contessa Parties!-Ideas and Recipes for Parties That Are Really Fun (Clarkson Potter, 2001)
1/2 pound unsalted butter at room temperature
2 1/2 cups granulated sugar
4 extra-large eggs at room temperature
1/3 cup grated lemon zest (6 to 8 large lemons)
3 cups all-purpose flour
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1 teaspoon kosher salt
3/4 cup freshly squeezed lemon juice
3/4 cup buttermilk, at room temperature
1 teaspoon pure vanilla extract
2 comments:
lovely cakes chanit, wonderful variety
Thank you dear ! :)
Post a Comment